1. Ontvoering – schaking

Juultje – De ontvoering

Hebben wij weer. Denk je van goede komaf een mooi leven op het landgoed in Tiggelt voor je te hebben, komen er op een doodgewone zaterdag twee sujetten je ontvoeren. Kennelijk met medeweten van de stalknecht, want zij gaf hen vrij baan om ons, gevangen in een zwaar beveiligde transportkooi, te kidnappen en ons weg te voeren.

Een en ander scheen ons vreemd toe, want toen de er over het losgeld werd onderhandeld, werd dit wuivend van de hand gedaan alsof we voor niets werden weggegeven. De twee jonkheren hebben de kidnappers nog getracht tegen te houden door op hun gevoel in te praten, maar dit heeft allemaal niets geholpen. In hun geblindeerde auto werden we machteloos van onze vrijheid beroofd en met ongewis van ons lot naar ons nieuwe verblijf gereden.

Bennie – Schaking

Volgens mij speelde de landheer en de stalknecht onder één hoedje want haar werd geen strobreed in de weg gelegd en kon ze haar gang gaan met deze obductie. Maar om eerlijk te zijn ben ik ze liever kwijt dan rijk, twee van zulke dienstbodes, zonder enig respect van onze status ons deze degradatie aan te doen. We zullen wel eens zien wat ervan terecht gaat komen. Vooralsnog lijken de ontvoerders geen kwaad in de zin te hebben.

We hadden het natuurlijk kunnen zien aankomen, want onze zuster was vorige week eenzelfde lot beschoren. Mama kon er als alleenstaande vrouw natuurlijk ook niets tegen beginnen. Sinds pappa ons na onze geboorte in de steek heeft gelaten staat zij er alleen voor en tegen onbetrouwbaar personeel is weinig te beginnen. En dat terwijl zij heel tolerant ten opzichte van het houden van kippen, honden en paarden is. Ze heeft nooit enig bezwaar geuit tegen het houden van deze hobbydieren, en wordt nu dus tegen haar eigen kroost opgezet. Een grove schande. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *