Vertrek richting Jeppagat: 11.13
Aankomst te Jeppegat: 11.49
Afvaart 12.41
Weer: wolkenvelden met nu en dan zon
Wind: NW windkracht 3 met stoten naar 4
Zicht: 5000 m
Waterstand: hoog
Andy’s Almanak:  val je stil na een brug, ga dan op de motor terug.

 

Eindelijk, vrienden en vriendinnen, stond er eens wat wind vandaag. Goed beschouwd is dit de eerste echte zeildag met de Patsy. . De wind stond uit het noordwesten en zo kon ik op het zeil het Jeppegat uit.  Zonder vast te lopen via het Spijkerboor naar de Bersche Maas richting Keizersveer. Goede vaart van soms wel 5 knopen per uur. Maar na het passeren van de brug viel ik door de luwte stil en duurde het wel tien minuten eer er weer wat vaart in zat.

Net voorbij de keizersveerbrug nog even een kijkje genomen bij de Peerenboomse Haven waar ik hoop volgend seizoen een plaatsje te krijgen. Omdat de tegen de wind in zeilen niet lukt, en al terug kruisend me een halve dag zou kosten, en omdat ik niet voor niets zo’n 4 pk koffiemolen bij had, ben ik op de motor terug naar het Jeppegat gevaren. Het werd bovendien fris. Afgemeerd ten 16.01