Vertrek van Jeppegat 13.04 uur
Terug in Jeppegat 17:47 uur

Weer: Licht bewolkt 25° wind ZO2 later Z1

Passagiers: Arend & Denise

En we hadden wederom hoog bezoek aan boord van de Patsy. Arend en Denise, onze vrienden uit Spanje waren in Nederland en dus kwamen ze even op bezoek. Het kostte wat moeite om met het OV naar het zuiden af te reizen, maar uiteindelijk toch gelukt.  Tegen enen kwamen we bepakt en bezakt op het Jeppegat aan en omdat de wind er niet echt toe deed, besloten we eerst naar het Gat van Patsy te gaan om daar voor anker lekker te lunchen. En even af te koelen door middel van een plonsje. Niet voor Arend, want die houd niet van zwemmen. Het was heerlijk verfrissend.

Vervolgens via de Palingsloot, het Steurgat naar de Ruigt en daar geconstateerd dat zeilen echt geen optie was. Een dappere zeiler deed wel een poging; had de zeilen ondanks de zachte wind toch goed getrimd, maar een vaart van plusminus 1 knoop per uur.

Dus wij op de motor om de Rietplaat en via het Gat van Kampen,  het Gat van Honderd en Dertig naar het Buiten Kooigat waar we even aan hebben gelegd om de benen te strekken. Vervolgens weer lekker rustig tuffend naar de Ruigt en terug naar het Jeppegat.

Het afmeren leek deze keer nergens op maar gelukkig stond Patrick gereed met de pikhaak om het toch in goede banen te leiden.

P.s. de genua ligt bij Witte, zeilmakerij te Breda ter reparatie van vorige week opgelopen scheur.