Een grootens.com website

Scheepsjournaal

12 augustus 2018

Vertrek van Jeppegat 11.13uur
Terug in Jeppegat  16.44 uur

Weer: Bewolkt, later meer opklaringen
Temperatuur 27° C
wind Z3  met uitstapjes naar 4. Later op de middag afnemend.

Bemmanning:

Schipper: ondergetekende
Ankerwacht: Patrick
Lichtmatroos: Helene
Matrozen: Juno & Abel

Het was weer even geleden dat onze nicht met haar kroost een tochtje op de Patsy hadden meegemaakt en dus was er een invitatie via digitale media hun kant op gegaan en deze datum geprikt.

Keurig op tijd kon men aanmonsteren op de echtgenoot na die door lichamelijk ongemak en algehele ongesteldheid moest afhaken. Na inspectie van alle tuigage en motoren, kon de meerrol op post en werden de trossen losgegooid om het Jeppegat uit te varen. Via de Palingsloot, waar het lastig manoeuvreren was wegen stevige wind op kop, in het Gat van Patsy de eerste duiken in het toch nog frisse water genomen en de aandrijving en de koelwaterinlaat vrij gemaakt van wier en ander waterplanten. 

Daarna opgestoomd naar de Aakvlaai waar we een strandlanding konden maken en een lichte lunch konden genieten. Natuurlijk werden er schelpen verzameld en later ook bramen geplukt. Om 13.59 kon ik het niet meer aanzien toen een Duits toeristenpaar met een Aldi rubberboot het zandkasteel van de kinderen omver voer en hebben we ons biezen gepakt en ons snel weggemaakt van die loslopende hinderwetvergunnigen. Op de weg terug bijna aangevaren door een zoetwatermatroos met een veel te grote speedboot en veel te veel haast.

Na een stukje varen op het Middelste Gat van het Zand  zijn we geland op het strandje bij het Jeppegat. Ook hier werden schelpen gezocht en heel diep gezwommen. Toen we na een tijdje weer verder wilden, bleek het water toch wat sneller te zijn gezakt dan gedacht en hadden we enigszins moeite om de Patsy terug in het water te krijgen.  De moeder  van het grut maakte zich zorgen toen zowel Patrick als ik van  boord gingen om het schip vlot te trekken,  maar dat bleek nergens voor nodig. Met vereende krachten lukte het en konden we nog snel aan boord komen voordat deze stuurloos rond ging dobberen.  Nog een rondje  Jeppegat gemaakt om iedereen gedag te zeggen.

Afmeren ging weer lastig, daar het laag water was en demotor afsloeg door de wier en modder omploegpogingen. De lange riem bracht hulp en redding.

Te Hank nog uitstekend gedineerd in cafetaria  (H)eerlijk  alvorens 300 km via Wijk en Aalburg om te moeten rijden omdat de toerit van de A27 was afgesloten. 

Aankomst Poolseweg: 20:10 uur

Geef een reactie