Dag 5

[ad_1]
Wij staan tijdens onze vakanties het weer altijd één dag toe om het overtollig water af te voeren middels regen of hoge luchtvochtigheid, en dat was vandaag de dag, maar gelukkig hebben we er niet veel last van gehad want we waren vanwege de harde wind, welke ideaal is wanneer je een zeilboot ter beschikking hebt, maar op stranden en andere vakantiebezigheden niet als fijn wordt ervaren, een dagje eropuit naar een stadje hier in de buurt; nog geen half uur rijden met de via verhuur verkregen automobiel van Franse makelij, welke het in de bergen met “het nieuwe rijden” soms wat moeilijk heeft, maar doorgaans redelijk presteert, en waarvan de cruisecontrol eerst geactiveerd dient te worden via een verborgen knopje, dat ik pas na bestudering van een YouTube filmpje wist te vinden, waarna we een stuk relaxter konden toeren, op advies van een collega van de administratie, die hier een aantal jaar ook in deze regio haar vakanties doorbracht met haar voltallig gezin, waarbij afgelopen jaar een breuk in de relatie is ontstaan omdat zij weer hier ten lande haar vakantie wilde vieren, maar hij persé naar Italië wilde, om eens een dagtrip naar Silves (spreek uit: Silvuzj), wat een oude kathedraal en een nog oudere middeleeuwse stadsmuur als attractie aanbiedt aan voornamelijk Duitse en Britse toeristen, waar wij normaliter wars van zijn, maar omdat het in deze tijd van het jaar best meevalt met de aantallen waarmee zij dit mooie land overspoelen, en vanwege het voornoemde in voorspelling niet zo fraaie weer, gaven wij gehoor aan dit advies en wandelden wij net voordat het begon te plenzen over de oude stadsmuren en opgravingen van Koning Sancho den eerste, de tweede koning van Portugal, en troffen aan de voet van de, naast het kasteel gelegen kathedraal een café-restaurant, gerund door een net iets te jolige Brit, die ons hulpvaardig toescheen bij het verhuizen van ons couvert van het terras naar binnen toen de eerste druppels begonnen te vallen, welke weldra uitgroeiden tot een heuse wolkbreuk, en waar ik nog een heerlijke warme chocolademelk met munt, zeg maar After Eight in warme, vloeibare vorm heb genuttigd voor we de terugreis naar ons appartement aanvaarden en ik tenslotte een tukje heb gemaakt terwijl ook hier een fikse bui overtok, waar ik dus niets van heb gemerkt, waardoor ik uitgerust naar ons favoriete restaurant Lopo kon om een goede maaltijd te nuttigen; benodigd om weer op krachten te komen, want, zo zegt de weersvoorspelling, morgen schijnt de zon weer!


[ad_2]

Source

2 Reacties

  1. jeminee, ik ben buiten adem van het in 1 ruk lezen van je verslag….dit is toch niet ‘het nieuwe schrijven’ hoop ik?
    Wel lekker dat jullie nu die ene natte dag hebben gehad, zit je toch een stuk relaxter de rest van de vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*