Epiloog

[ad_1]

Epiloog

“Wat is het hier plat” zei ik toen we met de Intercity Direct trein van Zaventem naar Breda van 16.11 uur Nederland inreden. “Je ziet hier bijna niets!”

We vonden allebei dat het weer een mooie trip was geweest. We hebben het al vaker gedaan; een drieweekse vakantie opdelen in meerdere stukken. Dan heb je die laatste week echt zoiets van: oei, dat ene restaurant, dat is écht lang geleden. En die wijn in Castro, dat was ik echt al vergeten!

We begonnen deze Grande Vacaciones dos mil dies y nueve met de knalgele, tot kamper omgebouwde VW bestelbus waarmee we Cantabrië en Baskenland door hebben gescheurd, veelal op de A8, de enige snelweg met goede verbindingen.

Daarna zochten we de rust en de schoonheid van de Sierra de Gredos in het boshuisje van Roland, een Nederlandse tolk/vertaler die zijn vak vanuit dit schitterende gebied kan uitvoeren. Hashtag Jalours.

Het ongeplande bezoek aan Salamanca waar we weer even mensen om ons heen hadden was een verrassing omdat de reisleider een foutje in de planning had gemaakt. Gelukkig maar.

En tenslotte het dramatische begin van de laatste week bij onze vriendin Carmen, waar de bosbranden in de bergen in onze achtertuin onze plannen dreigden te dwarsbomen. Gelukkig keerde de wind en daarmee ook het tij. Maar het blijft een zorgelijke toestand daar met de aanhoudende droogte.

Gisteravond hebben we, hoe kan het ook anders, afscheid genomen van Esperanza en Tony van bar/restaurant El Pijamas, daarbij belooft snel weer terug te komen. Tony greep deze belofte aan om ons voor zijn verjaardag volgende week woensdag uit te nodigen. Dan word ik 82 grapte hij, ons testend of wij het doorhadden. We zullen ons uiterste best doen!

Dank aan u allen voor het lezend oog en luisterend oor en voor al uw aandacht, likes en reactie’s. Het geeft onze vakantie dat extra glansje. En het is alsof u er zelf bij bent. Ik hoop u snel weer te kunnen voorzien van hilarische grappige, lekker weglezende, ontspannende en humoristische, edoch nimmer vervelende belevenissen van Andy & Patrick op reis.

U kunt alles handig en overzichtelijk na- of teruglezen op http://grootens.com/reizen

Zou u ook zo graag in een van onze accommodaties verblijven, dan vindt u ze hieronder.

Autocaravana La Caracola
https://www.yescapa.co.uk/motorhomes/14238/

Pequeña casitaen finca aislada
https://www.airbnb.nl/rooms/7238550…

Casa rural El Parral
https://elparral.wordpress.com
(Carmen verhuurt alleen aan vrienden en bekenden, dus noem onze naam)

[ad_2]

Source

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*