Estepona – dag 1

Mijn echtgenoot heeft het al een beetje verklapt, dus u weet wellicht al dat wij weer een reisje aan het maken zijn. We zijn deze week een weekje in Spanje omdat mijn man tussen twee banen in zit, en het vaak niet gepast is op uw eerste werkdag al meteen 3 weken verlof aan te vragen.

Dus zijn we met passen en meten een paar dagen er tussenuit. Vanochtend om 7 uur bracht het personeel van Transavia ons met de luchtbus van Rotterdam naar Malaga, onze twee poezen achterlatend met de oppas die ons beloofde iedere dag een foto te sturen.

Lees verder… “Estepona – dag 1”

Estepona – dag 2

Er staat hier naast ons appartement een enorme vijgenboom, en de tijd is rijp voor de pluk. Er is niets* waar ik gelukkiger van wordt dan mijn bed uit te rollen, een kan koffie te zetten en de tuin in te lopen om vijgen te plukken voor het ontbijt dat dus bestaat uit een grieks yoghurtje met zelfgeplukte vijgen. Ze zijn heerlijk honingzoet.

Vanochtend zat ik net aan de eerste kop toen Ine me een baby kameleonnetje liet zien. Wat een dotje was dat. Ze ging hem verplaatsen, want ze was bang dat Kiko, de op een paard gelijkende hond die hier losloopt hem zou verorberen.

Lees verder… “Estepona – dag 2”

Estepona – dag 3

U heeft vast al gemerkt dat de opzet van mijn verslagen iets is gewijzigd. Ze worden nu op mijn eigen website gepubliceerd en van daar uit gedeeld op de facebookpagina en andere media zodat ook de facebooklozen onder ons ook kunnen genieten van onze avonturen. U kunt op de berichten reageren en dingetjes liken, etc. Laat maar weten of u er iets van vindt. Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

We moesten vandaag alweer afscheid nemen van Ine en haar veestapel. Het was kort maar zeer gezellig en kan u een verblijf hier van harte aanbevelen. Dat kan via marktplaats maar u moet er op tijd bij zijn; haar appartementjes vinden gretig aftrek en gaan als bollos dulces over de toonbank.  https://link.marktplaats.nl/m1284437306

Lees verder… “Estepona – dag 3”

Alfarnatejo – dag 4

Wie wel eens naar het kookprogramma “Dagelijkse Kost” kijkt dat door de populaire Vlaamse kok Jeroen Meurs wordt gepresenteerd op Één, de voormalige BRT1, weet dat hij deze zomer zijn kookkunsten op diverse plaatsen in Spanje vertoond, en een tijdje terug was dat in Archidona dat slechts een half uurtje rijden van ons vandaan is. Hij deed dat vanaf een van de restaurants op een pitoresque pleintje en dat wilde ik wel eens met eigen ogen gaan aanschouwen. 

Lees verder… “Alfarnatejo – dag 4”

Alfarnatejo – dag 5

Het was vandaag aldus de 50e verjaardag van mijn echtgenoot en dientengevolge mocht hij dus bepalen wat voor activiteiten er vandaag zouden worden ontplooid. Dat werd vanzelfsprekend een dagje aan het strand.

Even leek het erop dat een opkomende zeemist roet in het eten zou gooien, maar gelukkig bleek die bij aankomst op het strand van Guadalmar vervlogen; sterker nog: het weer was perfect. Niet te veel wind, kalm zeetje, geen noemenswaardige toeristen of andere drukte. Nee het was een heerlijk dagje a la playa. En dat mede dankzij het klapstoeltje dat ik geheel belangeloos van de uitbater van logement El Aguila Libre mocht lenen. Ik krijg namelijk na 5 minuten op een te klein handdoekje op het zand last van mijn lenden, nieren en andere lichaamsdelen waardoor ik weer helemaal onder het zand kom te zitten, en ik dus het na 10 minuten al gezien heb. Een stoeltje is dan een uitkomst en heb ik het wat langer vol kunnen houden.

Lees verder… “Alfarnatejo – dag 5”

Alfarnatejo – dag 6

Na al dat feestgedruis en strandbezoek hadden we vandaag een actieve agenda. Zoals ik eerder heb verteld zitten we in de bergen en het mooie daarvan is dat je bergwandelingen kunt maken. Het ontbreken van bergketens in ons thuisland verhinderd zulke exercities aldaar en aldus bijgevolg van zullen we zulks hier ten lande moeten doen waar men aan bergen en heuvels geen gebrek heeft. 

Lees verder… “Alfarnatejo – dag 6”

Alfernatejo – dag 7

Zo’n laatste dag van een vakantie kun je maar beter rustig aan doorbrengen en dat hebben we dus aan het strand gedaan. Een paar uurtjes maar hoor, want ik kreeg doorligplekken. Gelukkig had ik ook nu het stoeltje van de pensionhouder van El Aguila Libre ter beschikking om zulks te voorkomen.

We moesten echter wel op tijd weer retour want er werd bezoek verwacht van diverse in het Spaanse woonachtige Holandeses waarmee we inmiddels een warme vriendschap hebben opgebouwd. Evita, Henny en Pieter zaten al op het nieuw aangelegde terras dat vandaag officieel geopend werd  te genieten van een al dan niet alcoholische versnapering toen wij aankwamen. Een snelle zandafspoelbeurt later konden wij hen vergezellen.

Lees verder… “Alfernatejo – dag 7”