1. Aankomst

¡Hola mis amigos! Het komt u wellicht koud op het dak, maar wij zijn gisteren de hitte van het Nederlandse ontvlucht en bevinden ons hoy in de pittoreske bed & ontbijt herberg El Aguila Libre te Alfarnatejo, welke deskundig uitgebaat wordt door onze goede vriend en herbergier Arend en zijn lieftallige vrouw Denise, bij een dragelijke temperatuur van om en nabij de 27 graden en een fijn verkoelend briesje. Lees verder… “1. Aankomst”

2. Feestelijkheden

[facebook_video url =”https://www.facebook.com/reisverslagenandyenpatrick/videos/1684750481745468/”]

Ook op de tweede dag van de feestelijkheden omtrent ons bezoek werd weer alles uit de kast getrokken om er weer een feestje van te maken, ondanks dat het een doordeweekse maandag betrof. In het buurdorp Alfarnate was de lokale bevolking en masse de straat op gegaan om te genieten van de zon en van de volop verkrijgbare tapas en drankjes en dit alles onder niet onverdienstelijke klanken van de plaatselijke harmonie die van kroeg naar kroeg toog en zodoende zorgde voor een uitgelaten sfeer. Lees verder… “2. Feestelijkheden”

3. Het Koningspad

Na alle feestelijkheden in de verschillende dorpen zijn we een een dag naar het strand te Malaga gegaan om eens flink gezandstraald te worden want er stond een stevige zuidwester en dat is fijn voor de in grote getale aanwezige kitesurfers maar voor ons toch iets minder plezant. Maar wij kennen onze plekjes en wisten dat er een inham is waar je beschut tegen de wind lekker kan bakken. Lees verder… “3. Het Koningspad”

4. Vejer de la Frontera

U zal wel ongerust zijn lieve vrienden: eerst als bij donderslag bij heldere hemel op vakantie gaan en dan na drie stukjes niets meer laten horen! Welnu; het gaat prima met ons en zijn gezond van lijf en leden!

Donderdag hebben we onze vrienden van El Aguila Libre gedag gezegd en zijn verder getrokken naar onze volgende bestemming: Vejer de la Frontera. Lees verder… “4. Vejer de la Frontera”

5. Surfing

[facebook_video url =”https://www.facebook.com/reisverslagenandyenpatrick/videos/1687761231444393/”]

Ik ben gebroken, dames en heren! Fysiek helemaal aan gort. Hoe dat komt? Nou, ik zal het u vertellen. De afgelopen 3 dagen heb ik mijzelf laten onderrichten in de vaak ondergewaardeerde sport van windsurfen. Dat is ook mede de reden dat u de dagelijkse beslommeringen van mijn man en mij even moest missen.  Lees verder… “5. Surfing”

6. Isla de Palomas

Daar stonden we dan voor het gesloten hek van Isla de Palomas, ook wel Isla de Tarifa of Isla de Juno genoemd. Ge kunt tenslotte geen namen genoeg hebben. Maar het was wel op slot. Dit voormalig eiland dat door middel van een pier aan het vaste land bij Tarifa tot schiereiland is gemaakt is het allerzuidelijkste puntje van Spanje en heeft een mooie vuurtoren. Lees verder… “6. Isla de Palomas”

7. Trafalgar

Ik heb u reeds verteld dat wij bivakkeren in een alleraardigst appartementje in plaatsje Vejer de la Frontera, maar voor onze strandactiviteiten reizen we af naar het plaatsje Los Caños de Meca dat 15 km naar het zuiden is gelegen aan de baai van Trafalgar. “Daar heb ik eerder van gehoord” is een vaak gehoorde reactie. En dat kan. In het Engelse Londen is een beroemd plein dat Trafalgar Square heet. Lees verder… “7. Trafalgar”