Dag 1 Vertrek – Antwerpen

¡Hola! ¿Que tal? Daar zijn we weer! Het is lang geleden, vrienden! Te lang! Maar vanaf vandaag zal ik u weer drie weken lang lastig gaan vallen met onze belevenissen in den vreemde.

Vanochtend werden we keurig netjes door mijn goede vriend en collega Adriaan opgehaald en bracht hij ons naar de luchthaven van Antwerpen. Oh Zaventem hoor ik u denken! Nee nee! U luistert niet goed! Aantwaarp! U gelooft het of niet maar d’Anvers heeft zowaar een eigen vliegveld. tje. We waren er bijna aan voorbij gereden omdat we druk doende waren om de wegafzettingen te ontwijken die daar waren neergezet vanwege de braderei van de Sint Janstraat, die elk tweede weekend van juni wordt georganiseerd. Maar met een ferme trap op de rem van zijn enorme leasebak bracht A3aan het slagschip dat ons vervoerde precies voor de ingang tot stilstand.

Lees verder… “Dag 1 Vertrek – Antwerpen”

Dag 2 – Sa Pobla


Sa Pobla 

Mallorca, net als Ibiza en Menorca een van de Spaanse Balearen (oeps, een pleonasme; Balearen zijn altijd Spaans) (Ok, niet in de achttiende eeuw toen door de Vrede van Utrecht Menorca en Gibraltar onder Engels bewind kwamen, en ook niet ten tijde van de Feniciërs, toen men hier nog nakende rondliep, maar ik dwaal af: kijk voor meer informatie over dit onderwerp maar op Wikipedia), is in deze tijd van het jaar al redelijk overspoeld met toeristen. En wij zijn daar natuurlijk ook schuldig aan, maar wij zijn niet het type massa-toerist, het type dat zich bij voorkeur in grote getale in gesorteerde groepen enclaveert, zoals de Britten hier in een naburig stadje plegen te doen. De fish-and-chips tenten draaien overuren en de fine fleur van het (voormalig) Verenigd Koninkrijk loopt in hun deftigste kledij in Andy’s Bar te lijndansen.

Lees verder… “Dag 2 – Sa Pobla”

Dag 3 – Capdepera


Capdepera

Ik had er nog nooit van gehoord, maar Capdepera is een plaatsje in het uiterste noordoosten van het eiland Mallorca en volgens de Lonely Planet een aanrader om te bezoeken vanwege de overblijfselen van een twaalfde eeuws kasteel. Dus als liefhebbers van cultuurhistorische bezienswaardigheden hebben we er een bezoekje aan gewaagd, en het mag gezegd worden: het is een alleraardigst optrekje wat op een mooi en strategisch verantwoorde plek is neergezet. Niet zo’n megalomaan groot bouwwerk als je op het vasteland nog wel eens tegenkomt, maar een leuk knus kasteeltje.  Lees verder… “Dag 3 – Capdepera”

Dag 4 – La Palma


La Palma 

Wij zijn vandaag de toerist gaan uithangen en hebben de auto naar La Palma gestuurd, alwaar het de planning was om per veel te duur toeristentreintje, maar leuk en authentiek (zie archieffoto hieronder), naar de haven van Sóller te gaan, wat te gaan eten en dan weer terug, echter was het boemeltje redelijk volgeboekt en kwam het qua tijdsplanning en organisatie allemaal niet op zijn plek. Dus Sóller komt morgen of daarna wel. Mañana zegt men hier nog wel eens.

Dus wij de stad in op zoek naar de kathedraal. Lees verder… “Dag 4 – La Palma”

Dag 5 Sóller


Sóller

Dus wij naar Sóller vandaag (spreek uit als: Sóljer, komt uit het Arabische Suliar dat “gouden schelp” betekend). En wel Port de Sóller om precies te zijn want bootjes kijken is nu eenmaal leuker in een haven. En er lagen er een paar leuke exemplaren bij kan ik u zeggen. Ook afzichtelijke grote overbodige, of overbodig grote jachten, maar de Havana vond ik het leukst. Veel hout en niet zo compensatief groot. Nee, precies goed voor mij. Maar goed, ik heb de Patsy al en twee boten kan ik me nog niet veroorloven.

Lees verder… “Dag 5 Sóller”

Dag 6 – Cala Mitjana


Cala Mitjana 

Gisteren is ons vertrouwen in de mensheid en de Mallorcanen in het bijzonder weer enigszins hersteld toen we even na tienen in de avond nog een hapje met bijpassend wijnarrangement zochten. De tapasbar naast die van El Pulpo Loco in Sa Pobla (waar ik eerder een vernietigende recensie over schreef), stond hoog aangeschreven bij de in reizigerskringen vaak verguisde maar immer populaire app Tripadvisor welke wij in noodgevallen nog wel eens om raad willen plegen. Niet dat we ons daardoor laten leiden, maar het is soms handig om bij de hand te hebben. Lees verder… “Dag 6 – Cala Mitjana”

Dag 7 – Palma de Mallorca


Palma de Mallorca

Het zit er weer op. Wat Mallorca betreft dan. Norann, onze Engelse hospita krijgt vandaag nieuwe klanten en of wij voor elf uur de boel aan kant willen hebben en de koffers willen pakken. Maar gelukkig is het nog niet het eind van de vakantie, want de volgende bestemming is slechts 45 minuten vliegen hiervandaan. Lees verder… “Dag 7 – Palma de Mallorca”

Dag 8 – Valencia

Valencia

Een kort stukje maar vandaag jongens. We hebben vandaag niet heel veel gedaan dus is er weinig over te vertellen.

Gisteren bleek na aankomst in Valencia dat er, zonder dat wij het wisten een, gay pride feest was georganiseerd. Nu zijn wij niet vies van een feestje, en een feest is nooit een feest als wij niet zijn geweest, en hebben dus uit volle borsten mee gedaan. Er was muziek, drank en een plein vol met dansende mensen.

Lees verder… “Dag 8 – Valencia”

Dag 9 – Valencia


Valencia

Wow, wow en nog eens wow! Wat is Valencia een gave stad! ik heb er geen superlatieven voor. Ik loop hier al sinds ik de taxi ben uitgestapt met een smile van hier tot Tokyo, wat ongetwijfeld ook een mooie stad is, maar het niet haalt bij Valencia, dat een zeer relaxte soort van gezelligheid uitstraalt. Een vibe als ik het zo in goed Nederlands mag omschrijven.

Gisteren heb ik u verteld dat wij naar het strand zijn gefietst. Het begin van deze Lees verder… “Dag 9 – Valencia”

Dag 10 – Valencia


Valéncia

Gisteren was de laatste volledige dag in Valéncia en die hebben we al sightseeing-end gespendeerd. Onze gastheer Oriol, bij wie wij tegen betaling van een schappelijk bedrag mochten logeren, gaf ons enkele tips zoals de Mercado Central en de Katedraal alsmede het ceramiek museum. Toen we uiteindelijk niet meer op ons voeten konden staan, hebben we ons op een dekentje in het Jardi de Túria park geïnstalleerd en een beetje uitgerust.

Later heb ik me nog even onder de lokale sportievelingen gemengd en een slordige Lees verder… “Dag 10 – Valencia”