Dag 1

¡Hola! ¿Que tal? Daar zijn we weer! Het is lang geleden, vrienden! Te lang! Maar vanaf vandaag zal ik u weer drie weken lang lastig gaan vallen met onze belevenissen in den vreemde.

Vanochtend werden we keurig netjes door mijn goede vriend en collega Adriaan opgehaald en bracht hij ons naar de luchthaven van Antwerpen. Oh Zaventem hoor ik u denken! Nee nee! U luistert niet goed! Aantwaarp! U gelooft het of niet maar d’Anvers heeft zowaar een eigen vliegveld. tje. We waren er bijna aan voorbij gereden omdat we druk doende waren om de wegafzettingen te ontwijken die daar waren neergezet vanwege de braderei van de Sint Janstraat, die elk tweede weekend van juni wordt georganiseerd. Maar met een ferme trap op de rem van zijn enorme leasebak bracht A3aan het slagschip dat ons vervoerde precies voor de ingang tot stilstand.

Lees verder “Dag 1”

Dag 3


Capdepera

Ik had er nog nooit van gehoord, maar Capdepera is een plaatsje in het uiterste noordoosten van het eiland Mallorca en volgens de Lonely Planet een aanrader om te bezoeken vanwege de overblijfselen van een twaalfde eeuws kasteel. Dus als liefhebbers van cultuurhistorische bezienswaardigheden hebben we er een bezoekje aan gewaagd, en het mag gezegd worden: het is een alleraardigst optrekje wat op een mooi en strategisch verantwoorde plek is neergezet. Niet zo’n megalomaan groot bouwwerk als je op het vasteland nog wel eens tegenkomt, maar een leuk knus kasteeltje. Eigenlijk is Lees verder “Dag 3”

Dag 2


Sa Pobla 

Mallorca, net als Ibiza en Menorca een van de Spaanse Balearen (oeps, een pleonasme; Balearen zijn altijd Spaans) (Ok, niet in de achttiende eeuw toen door de Vrede van Utrecht Menorca en Gibraltar onder Engels bewind kwamen, en ook niet ten tijde van de Feniciërs, toen men hier nog nakende rondliep, maar ik dwaal af: kijk voor meer informatie over dit onderwerp maar op Wikipedia), is in deze tijd van het jaar al redelijk overspoeld met toeristen. En wij zijn daar natuurlijk ook schuldig aan, maar wij zijn niet het type massa-toerist, het type dat zich bij voorkeur in grote getale in gesorteerde groepen enclaveert, zoals de Britten hier in een naburig stadje plegen te doen. De fish-and-chips tenten draaien overuren en de fine fleur van het (voormalig) Verenigd Koninkrijk loopt in hun deftigste kledij in Andy’s Bar te lijndansen.

Lees verder “Dag 2”