Dag 1


Het wordt op vogelwaarnemingsgebied een zeer fijne vakantie vrienden en vriendinnen van dit bloggetje. Deze eerste dag ben ik al vele specimen tegengekomen zoals ooievaars, koereigers, en hier en daar wat kleingrut, dus dat belooft veel goeds voor de rest van dit kort verblijf.

Och, ik vergeet het helegaar te vermelden: mijn teergeliefde echtgenoot en ik zijn er een weekje van tussen. Dat was even nodig hoor! Door alle beslommeringen in de familiekring hebben we dit jaar geen najaarsvakantie kunnen boeken en nu het weer beter gaat besloten we even een last minute te boeken naar Quinta O Salto, het landgoed van onze vrinden Marjo en Peter hier in de zuidwestelijke Algarve, alwaar we het appartement Casa Portuguesa voor een week hebben afgehuurd tegen zeer billijk tarief. Lees verder… “Dag 1”

Dag 2


Dat was een grote teleurstelling vandaag, dames en heren! Zoals te doen gebruikelijk wanneer wij hier op vakantie zijn, toog ik rechtstreeks vanuit mijn bedstee naar de bakker hier in het durp om daar het broodnodige brood te halen, dat hier traditioneel in op hout gestookte ovens wordt gebakken, en zo vroeg nog heerlijk vers is. Maar helaas, men was gesloten. Wat bleek: men viert hier in het overwegend katholiek gezinde Portugal vandaag de dag van de onbevlekte ontvangenis van Maria, die u wellicht beter kent als de moeder van Jezus, kind van God, omdat zij op deze heuglijke dag niet belast met de erfzonde ter wereld kwam. Dat is de zondigheid die u en ik aankleeft omdat het eerste mensenpaar betrokken waren in een zondeval. Maar daar moet u nog maar eens over lezen.

Lees verder… “Dag 2”

Dag 3


De heilige Juan Diego Cuauhtlatoatzin geniet hier ten lande weinig populariteit, zo blijkt, god zij dank, want ondanks dat het vandaag zijn herdenkingsdag was, was de broodjuwelier vandaag gewoon geopend. De oma van de huidige bakker bemoeit zich nog steeds met het reilen en zeilen in de winkel en nadat ik had één heel wit gesneden en vier Pastei de Nata (want morgen is het zondag en is men wederom gesloten) had afgerekend moest ik toch echt eerst een stukje taart proeven. Ach, zo’n klein stukje, dat kon geen kwaad, was mijn eerste gedachte. Het bleek echter een pindataart met marsepein en amandelspijs. Twee kilo zwaarder verliet ik de winkel.

Lees verder… “Dag 3”

Dag 4


Terwijl vandaag heel Facebook en andere media volstroomden met wintertaferelen met sneeuw, code oranje en paniek, zaten wij heerlijk in het zonnetje terwijl de lammetjes voorbij liepen en de tjiftjaf ons terras bezocht. Maar toegegeven: om en nabij het middaguur trok het ook hier dicht, dus besloten we een wandeling te gaan maken en de eigenaar alsook verhuurder van onze bungalow adviseerde een route hier vijf minuten rijden vandaan.

De wandeling, onderdeel van de Via Algarviana, met het reeds enige tijd in verval geraakte station van Mexillhoeira Grande als startpunt, leidde ons door Quinta da Rocha, een schiereiland tussen Portimao en Odiaxiere dat er volgens kenners al een jaar of 15 miljoen ligt en dat een thuis biedt aan 400 soorten planten en andersoortige vegetatie en meer dan 300 vogelsoorten.

Lees verder… “Dag 4”

Dag 5


Wij staan tijdens onze vakanties het weer altijd één dag toe om het overtollig water af te voeren middels regen of hoge luchtvochtigheid, en dat was vandaag de dag, Lees verder… “Dag 5”

Dag 6


Mijn excuses amigo’s e amiga’s, voor het blog van gisteren. Het was een stijloefening naar voorbeeld van dhr. Deelder die zulks wel kan. Maar allez, nieuwe ronde nieuwe kansen.

Wanneer ik dit schrijf is het alweer het laatste deel van de dag en zitten we lekker aan een glaasje rood te luisteren naar iets op Spotify, en gaan we ons opmaken voor de nacht. Het is dan dat we in ons vierde tenue van de dag zitten. Dat zit zo: wanneer ik opsta ga ik in huiselijke kledij, naar de bakker. Dat is dus een jogging broek met een warm vest van de Heren & Mannen winkel. Eenmaal terug heeft mijn lieve Pats de koffie klaar en proberen we de eerste ochtendzon te vangen op het terras achter het appartement. Dat moet tot een uur of tien in het lang.

Lees verder… “Dag 6”