Wat een heerlijke dag gisteren in de Biesbosch, niet in het minst vanwege een heugelijk weerzien met goede vriend Gert die samen met zijn lieftallige vriendin Heleen een dagje meevoer op de Patsy. Vanwege verhuizingen, emigraties en zaken “zoals dat gaat” hadden Gert en ik elkaar al even niet gezien. Maar daar was niets van te merken, en het was alsof het een paar maanden geleden was.
Dus vertrokken we vanuit het Jeppegat via het Middelste Gat van het Zand en het Spijkerboor naar de Sloot van Sint Jan, om via het Gat van de Plomp naar het Gat van de Zuiderklip te varen waar we even afmeerden op de wal om op de vogeluitkijktoren uit te kijken over de voormalige polder Zuiderklip, die terug gegeven is aan de rivier en nu een fantastisch vogelbroedgebied is.
Daarna trokken we verder via Keesjes Killeke, het Gat van de Vloeien en het Gat van de Slek door het Buitenkooigat naar de Ruigt waar we over staken naar de Bevert en we ook even voor anker gingen. Vervolgens weer via de Reugt en het Steurgat naar de Palingsloot voor een inspectie van het Gat van Patsy om daarna via wederom het Middelste Gat van het Zand met 20 km onder de kiel terug te keren in het Jeppegat.
Natuurlijk hebben we diverse vogalan kunnen waarnemen, zoals de Witte én de Gele Kwikstaart, diverse Reigers, Meerkoetjes (voornamelijk broedend), Lepelaars, Zwanen en Ganzen, en een schitterend mooie blauwe IJsvogel.
Kortom, een fantastische dag die we afsloten met de belofte er nu geen 10 jaar meer over heen te laten gaan.