Het was weer een Pareltje vandaag op de Patsy in de Biesbosch. Juno en Abel hadden gevraagd of ze weer een keer mee mochten varen en dat mag natuurlijk altijd.
Hun ouders mochten mee op sleeptouw in de kano en zo vertrokken we naar het Gat van Patsy, de geheime plek die maar een paar mensen kennen, en waar we de hele Biesbosch voor onszelf hadden.
Er is ontelbaar keer van de boot gesprongen en evenzoveel keren er weer op geklommen. Het weer was heerlijk en er waren koekjes en snoepjes en wat al niet meer.
Het Gat van Patsy is een magische plaats waar kinderen kunnen zweven en sommige volwassenen op het water kunnen lopen. Zie bijgevoegde foto’s als bewijs.
Natuurlijk is er nog een korte cursus navigeren gegeven en de bemanning heeft daarna uitstekend schoonschip gehouden. Admiraal Andy hoefde maar een paar aanwijzingen te geven.
Het traditionele slotstuk in cafetaria (H)eerlijk kwam geen moment te vroeg. We zaten nog geen minuut of er kwam een enorme hoosbui over waarover nog lang nagepraat is in Hank.
De dag afgesloten zoals het hoort met een milkshake.