Ik hoor u al denken: werkt die Andy tegenwoordig ook in de zorg? Nou, nee hoor vrienden! Dat laat ik aan de zeer bekwame zorgprofessionals over. Nee, mijn zeilschip De Patsy staat op het droge vanwege tijdens storm Dennis opgelopen averij, welke inmiddels is gerepareerd, en ik heb de gelegenheid aan gegrepen om de boel eens grondig onder handen te nemen.
Dus met een geleend excentrische schuurmachine aan de slag en omdat de 40 jaar oude verflagen indertijd zeer waarschijnlijk nog niet aan de huidige gezondheidsnormen voldeden, dacht ik dat het slim was om een stofmasker te dragen. Zie daar heden ten dagen maar eens aan te komen. Dus in de schuur een vier jaar oud, reeds twee keer gebruikt exemplaar gevonden, welke na een opfrisbeurt prima voldeed.
Ik wil u vast een tip meegeven vrienden, voor als we na de 1,5 meter maatschappij overgaan naar de mondkapjes-samenleving. Mocht u tijdens het dragen een boertje moeten laten, doe dan even het masker omhoog. Dan wordt u niet zo misselijk van de dampen van uw eigen oprispingen. Het is maar dat u het weet…