Vertrek Jeppegat: 12.10 uur

Aankomst Jeppegat: 17.15 uur

Weer: Zonnig met hier en daar wat sluiers
Wind: ZZW3 later afgezwakt naar 2

Het was door diverse drukke weekends en een korte vakantie weer veel te lang geleden dat ik even op de Patsy kon vertoeven, en ondanks dat er een mooie wind stond, was, in verband met een door het weekend veroorzaakte vermoeidheid,  de motivatie om te gaan zeilen ver te zoeken en ging de tocht op de benzinemotor vandaag niet verder dan het Gat van Patsy alwaar ik in de luwte van de zuidwal voor anker ging om vervolgens met een tas koffie en een goed boek niet veel meer activiteiten te ontplooien dan nodig.

Echter, na een kwartier of zo, zag ik dat het anker niet had gehouden en was gaan slepen. Toen ik het anker lichtte bleek dat het uitgerekend op een grote plastic zak die op de bodem lag was terecht gekomen, en die nu aan mijn anker hing. Na dit probleem te hebben opgelost opnieuw het anker geworpen en dit maal hield het wel goed. De plastic zak is in de daarvoor bestemde kliko terecht gekomen.

Verder was het erg rustig en zijn er één visser en één kanoër voorbij gekomen en heb ik de zeearend over zien vliegen. Door mijn verrekijker zag ik duidelijk de kenmerkende witte kop. Ook de eerste grote zilverreigers zijn weer terug.

En net tijdens mijn welverdiende middagdutje  maakte een klein waterhoen mij met zijn typische “kwiiieet” wakker. Het  klein waterhoen had ik hier nog nooit eerder gezien.

Op de elektromotor teruggekeerd naar het Jeppegat.