La Palma – Dag 1.

Wij bevinden ons thans weer even in den vreemde, lieve vrienden en vriendinnen van dit reisblogje, en wel op La Palma, een van de Islas Canarias. Zomaar even een weekje weg van alle beslommeringen die het dagelijkse leven anno 2019 met zich meebrengt. En het was natuurlijk al weer even geleden dat wij de toerist zijn gaan uithangen. Vier maanden om precies te zijn. Ook toen slechts een weekje bij onze vrienden Arend en Denise van de welbekende herberg El Aguila Libre in de zuidelijke regionen van Andalusië. (edit: 5 maanden, zegt mijn echtgenoot net)

Continue reading “La Palma – Dag 1.”

La Palma – Dag 2.

Dat hebben wij weer! De afgelopen 36 uur hebben we hier op het eiland van de eeuwige lente zegge en schrijven 1 (één) uurtje zon gezien. Daarna is het dichtgetrokken en bleef het bij een windstilte zeer tot zwaar bewolkt. Doordat er geen wind was bleven die wolken ook lekker boven en op het eiland hangen en vormden zo doende een dikke laag waar geen straaltje zon doorkon. Eeuwige lente; onze hoela! Als het zo moet, dan gaan we wel elders kijken!

Continue reading “La Palma – Dag 2.”

La Palma – Dag 3.

Het spreekwoord zegt: achter de wolken schijnt de zon, en dat klopt, zo kan ik u mededelen. We hebben heerlijk in de zon ontbeten en een tas koffie gedronken, terwijl we in de krant lazen dat Nederland wederom getroffen was door een sneeuwbui. We hebben aan u gedacht, lieve lezers. Heel kort.

Continue reading “La Palma – Dag 3.”

La Palma – Dag 4.

Goeie grutten! Het kan vriezen of het kan dooien zeggen ze wel eens. Na die mooie zonnige dag werden we gisteren bijkans het eiland afgewaaid, zo hard stormde het. Nu had ik gelezen dat het eiland diverse klimaatzones kent, dus dat verklaart het grillige weerbeeld, maar gisteren zei een vaste bewoonster van het eiland dat dit weer toch ook wel een beetje vreemd was.

Continue reading “La Palma – Dag 4.”

La Palma – Dag 5 &6.

Gisteren en vandaag was het weer dusdanig dat men niets anders kon dan aan het strand liggen luieren. Ons eigen stand, dat van Tazacorte, ligt hemelsbreed zo’n 4,5 km van ons vandaan, maar omdat wij op 423 meter hoogte wonen, moet dat hoogteverschil door middel van slingerbochten door berg en dal worden overwonnen en doen we er zo’n 15 a 20 minuten over. Maar het is de moeite waard, want Tazacorte zelf is een leutig dorp en de enclave aan het strand is niet te toeristisch. Leuke hippies, oude Duitsers, wat zwervers en dan heddut ver gehad.
Continue reading “La Palma – Dag 5 &6.”

Estepona – dag 1

Mijn echtgenoot heeft het al een beetje verklapt, dus u weet wellicht al dat wij weer een reisje aan het maken zijn. We zijn deze week een weekje in Spanje omdat mijn man tussen twee banen in zit, en het vaak niet gepast is op uw eerste werkdag al meteen 3 weken verlof aan te vragen.

Dus zijn we met passen en meten een paar dagen er tussenuit. Vanochtend om 7 uur bracht het personeel van Transavia ons met de luchtbus van Rotterdam naar Malaga, onze twee poezen achterlatend met de oppas die ons beloofde iedere dag een foto te sturen.

Continue reading “Estepona – dag 1”

Estepona – dag 2

Er staat hier naast ons appartement een enorme vijgenboom, en de tijd is rijp voor de pluk. Er is niets* waar ik gelukkiger van wordt dan mijn bed uit te rollen, een kan koffie te zetten en de tuin in te lopen om vijgen te plukken voor het ontbijt dat dus bestaat uit een grieks yoghurtje met zelfgeplukte vijgen. Ze zijn heerlijk honingzoet.

Vanochtend zat ik net aan de eerste kop toen Ine me een baby kameleonnetje liet zien. Wat een dotje was dat. Ze ging hem verplaatsen, want ze was bang dat Kiko, de op een paard gelijkende hond die hier losloopt hem zou verorberen.

Continue reading “Estepona – dag 2”

Estepona – dag 3

U heeft vast al gemerkt dat de opzet van mijn verslagen iets is gewijzigd. Ze worden nu op mijn eigen website gepubliceerd en van daar uit gedeeld op de facebookpagina en andere media zodat ook de facebooklozen onder ons ook kunnen genieten van onze avonturen. U kunt op de berichten reageren en dingetjes liken, etc. Laat maar weten of u er iets van vindt. Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

We moesten vandaag alweer afscheid nemen van Ine en haar veestapel. Het was kort maar zeer gezellig en kan u een verblijf hier van harte aanbevelen. Dat kan via marktplaats maar u moet er op tijd bij zijn; haar appartementjes vinden gretig aftrek en gaan als bollos dulces over de toonbank.  https://link.marktplaats.nl/m1284437306

Continue reading “Estepona – dag 3”

Alfarnatejo – dag 4

Wie wel eens naar het kookprogramma “Dagelijkse Kost” kijkt dat door de populaire Vlaamse kok Jeroen Meurs wordt gepresenteerd op Één, de voormalige BRT1, weet dat hij deze zomer zijn kookkunsten op diverse plaatsen in Spanje vertoond, en een tijdje terug was dat in Archidona dat slechts een half uurtje rijden van ons vandaan is. Hij deed dat vanaf een van de restaurants op een pitoresque pleintje en dat wilde ik wel eens met eigen ogen gaan aanschouwen. 

Continue reading “Alfarnatejo – dag 4”

Alfarnatejo – dag 5

Het was vandaag aldus de 50e verjaardag van mijn echtgenoot en dientengevolge mocht hij dus bepalen wat voor activiteiten er vandaag zouden worden ontplooid. Dat werd vanzelfsprekend een dagje aan het strand.

Even leek het erop dat een opkomende zeemist roet in het eten zou gooien, maar gelukkig bleek die bij aankomst op het strand van Guadalmar vervolgen; sterker nog: het weer was perfect. Niet te veel wind, kalm zeetje, geen noemenswaardige toeristen of andere drukte. Nee het was een heerlijk dagje a la playa. En dat mede dankzij het klapstoeltje dat ik geheel belangeloos van de uitbater van logement El Aguila Libre mocht lenen. Ik krijg namelijk na 5 minuten op een te klein handdoekje op het zand last van mijn lenden, nieren en andere lichaamsdelen waardoor ik weer helemaal onder het zand kom te zitten, en ik dus het na 10 minuten al gezien heb. Een stoeltje is dan een uitkomst en heb ik het wat langer vol kunnen houden.

Continue reading “Alfarnatejo – dag 5”