La Palma – Dag 1.

Wij bevinden ons thans weer even in den vreemde, lieve vrienden en vriendinnen van dit reisblogje, en wel op La Palma, een van de Islas Canarias. Zomaar even een weekje weg van alle beslommeringen die het dagelijkse leven anno 2019 met zich meebrengt. En het was natuurlijk al weer even geleden dat wij de toerist zijn gaan uithangen. Vier maanden om precies te zijn. Ook toen slechts een weekje bij onze vrienden Arend en Denise van de welbekende herberg El Aguila Libre in de zuidelijke regionen van Andalusië. (edit: 5 maanden, zegt mijn echtgenoot net)

Lees verder… “La Palma – Dag 1.”

La Palma – Dag 2.

Dat hebben wij weer! De afgelopen 36 uur hebben we hier op het eiland van de eeuwige lente zegge en schrijven 1 (één) uurtje zon gezien. Daarna is het dichtgetrokken en bleef het bij een windstilte zeer tot zwaar bewolkt. Doordat er geen wind was bleven die wolken ook lekker boven en op het eiland hangen en vormden zo doende een dikke laag waar geen straaltje zon doorkon. Eeuwige lente; onze hoela! Als het zo moet, dan gaan we wel elders kijken!

Lees verder… “La Palma – Dag 2.”

La Palma – Dag 3.

Het spreekwoord zegt: achter de wolken schijnt de zon, en dat klopt, zo kan ik u mededelen. We hebben heerlijk in de zon ontbeten en een tas koffie gedronken, terwijl we in de krant lazen dat Nederland wederom getroffen was door een sneeuwbui. We hebben aan u gedacht, lieve lezers. Heel kort.

Lees verder… “La Palma – Dag 3.”

La Palma – Dag 4.

Goeie grutten! Het kan vriezen of het kan dooien zeggen ze wel eens. Na die mooie zonnige dag werden we gisteren bijkans het eiland afgewaaid, zo hard stormde het. Nu had ik gelezen dat het eiland diverse klimaatzones kent, dus dat verklaart het grillige weerbeeld, maar gisteren zei een vaste bewoonster van het eiland dat dit weer toch ook wel een beetje vreemd was.

Lees verder… “La Palma – Dag 4.”

La Palma – Dag 5 &6.

Gisteren en vandaag was het weer dusdanig dat men niets anders kon dan aan het strand liggen luieren. Ons eigen stand, dat van Tazacorte, ligt hemelsbreed zo’n 4,5 km van ons vandaan, maar omdat wij op 423 meter hoogte wonen, moet dat hoogteverschil door middel van slingerbochten door berg en dal worden overwonnen en doen we er zo’n 15 a 20 minuten over. Maar het is de moeite waard, want Tazacorte zelf is een leutig dorp en de enclave aan het strand is niet te toeristisch. Leuke hippies, oude Duitsers, wat zwervers en dan heddut ver gehad.
Lees verder… “La Palma – Dag 5 &6.”