2

Ik heb een kleine tip voor u dames en heren: wanneer u een camper huurt, ga dan niet meteen naar hè eerste het beste strand, maar ga op zoek naar een winkeltje zodat u de broodnodige victualiën kunt inladen. Zelfs op zondagmiddag is er altijd we iets te vinden in een middelgrote stad zoals Bilbao. Een megamercado of een hyperchino. Maar zorg dat u altijd, en ik herhaal: altijd water, koffie en wijn in huis heeft. U weet vorige avonturen dat ik nooit van huis ga zonder mij Bialetti Moka-Express en dat is om ervoor te zorgen dat ik na het ontwaken koffie binnen handbereik heb. Anders gaan dingen niet goed. En dat gebeurde dus ook.

Gisteren na het strandbezoek gingen we met de voet van het strand, waar wij wild gingen kamperen, naar het naburig dorp om wat te eten. Het eerste restaurant dat we tegenkwamen was dicht en het tweede was het cafetaria van de camping waar het dorp tegenaan is gebouwd. Dat straalde niet echt veel gezelligheid uit, dus keken wij naar de overkant van de straat alwaar volgens Google en Tripadvisor een restaurant zou zitten met niet onaardige recenties. Wij zagen echter alleen een woonhuis me een tuin vol curiosa en een rondscharrelende señora die druk doende was met niets. Op de vraag of zij het restaurant was en of dat zij open was, antwoordde ze volmondig “si!” En vroeg ons waar we wilde zitten. Her en der in de tuin stonden tafeltjes opgesteld, maar nergens een andere gast te bekennen. Dus wij kozen de tafel dichtstbij de ingang van het restaurant.

Na een vriendelijk kletspraatje met de uitbaatster van La Tertulia en een compliment over ons geweldige Spaans kregen we een heerlijk maal voorgeschoteld en lekkere biertjes en wijn, maar mijn echt- en reisgenoot had toch nog een beertje trek na afloop en bestelde nog een portie Spaanse croquettas. 12stuks. Gracias en bedankt. Toen hij bijna ontplofte heb ik er ook maar twee genomen en afgezien van een toetje.

Daarna terug de berg op alwaar onze eerste overnachting vlak bij het strand op een daarvoor niet speciaal ingericht veldje. Tip 2 van vandaag: zorg dat uw camper waterpas staat. Dat garandeert een betere nachtrust een langer huwelijk!

Ja en toen was het ochtend en had ik dus geen koffie. Gelukkig konden we in het dorp bij een vroeg geopend restaurantje terecht voor koffie met ontbijt, anders had ik u hier niet zo vriendelijk te woord gestaan.

Omdat we een mooi strand op de kaart hadden gevonden trokken we westwaarts om daar ons kampement op te slaan. Onderweg diverse supermarkten voorbij gereden, maar tenslotte toch bij een afslag het anker uitgegooid en bij de Mercadonna de onmisbare en essentiële ingrediënten in huis gehaald.

Eenmaal bij het strand alles uitgepakt en ons gereed gemaakt voor een dagje relaxen aan zee.

Alleen waren we wat vergeten. Juist. De koffie. Én een kurkentrekker…..

Source

Comments are closed.