Dag 8 – Valencia

Valencia

Een kort stukje maar vandaag jongens. We hebben vandaag niet heel veel gedaan dus is er weinig over te vertellen.

Gisteren bleek na aankomst in Valencia dat er, zonder dat wij het wisten een, gay pride feest was georganiseerd. Nu zijn wij niet vies van een feestje, en een feest is nooit een feest als wij niet zijn geweest, en hebben dus uit volle borsten mee gedaan. Er was muziek, drank en een plein vol met dansende mensen.

Het bleek Roze Zaterdag hier in Valencia. Wat voornamelijk opviel is dat er van alles rondliep en niet alleen de homoseksuele medemens, en dat doet mij deugd! Daarmee tonen de bezoekers aan dat iedereen verschillend mag zijn, daar trots op mogen zijn en dat dit door iedereen geaccepteerd moet worden. Zo! Ik heb gezegd!

Nodeloos te zeggen dat het tot laat in de ochtend is doorgegaan en dat we vanochtend wat later dan gewoonlijk en wat minder vief dan gebruikelijk het bed uit zijn gerold.

Een laat ontbijtje bij dat terrasje hier om de hoek en daarna een paar fietsen gehuurd. Dat is namelijk hét toeristenvervoermidfel hier. In en om de stad is de infrastructuur hierop aangepast en vindt u fietspaden als was u in Nederland.

Het houd wel in dat als we naar het strand willen, we er een ritje van 3 kwartier voor over moeten hebben. En terug. Maar het was de moeite waard! Een mooi strand met gezellige mensen, want op zondag gaat heel Valencia naar het strand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *