10 juni 2015

Dag 10

Even een kort verslag want nogal katerig dag na de drupjes van gisterenavond. Dus de hele dag een beetje gelummeld, even kort naar het strand want we moesten op tijd weer thuis zijn omdat we een wijnmakerij gingen bezoeken. De wijnmaker zou ons persoonlijk op komen halen en de weg wijzen naar de wijngaard, een half uurtje rijden hiervandaan. Hij sprak geen Engels, maar geen nood, zijn vrouw was er ook en die zou met handen en voeten kunnen vertalen.

Ter plaatse aangekomen moesten we nog even wachten op 4 andere belangstellenden die ook zouden deelnemen aan de rondleiding en de bij zulke gelegenheden horende wijnproeverij. De kwispedoortjes stonden al klaar.

Na een half uur begon, ondanks de Spaanse ruimhartigheid omtrent gemaakte afspraken, toch de tijd te dringen en ondanks het vermoeden dat men verdwaald zou zijn werd er toch maar met de rondleiding aangevangen.

Heel interessant allemaal en de goede man was bio- en ecologisch heel goed bezig, maar wij kwamen natuurlijk maar voor één ding, en dat was proeven en drinken! Kom op met die kurkentrekker! Nog even gecheckt of de ander rondgangers toevallig misschien in de hal stonden te wachten, maar nee, ze waren in geen wijnvelden of landwegen te bekennen. Plop zij de eerste fles. Misschien een beetje aan de jonge kant maar met een stukje brood en kaas prima te hachelen.

De tweede fles. Ja die smaakt stukken beter aldus ondergetekende vinologisch expert. O, wacht het is dezelfde. Lo siënto en perdón, maar hier is de goede. Ja, dat proef je meteen! Ho! Stop. Weer dezelfde. Godsammme zij de wijnboer in zijn beste Spaans tegen zijn vrouw. Ben ik nou in de war of hoe zit het? Ja dat bleek, want de etiketten waren door hem abusievelijk op de verkeerde flessen geplakt. Tenslotte maar uit de kelder de goede flessen gehaald. Proost en daar hadden we de goede te pakken. Ja met veel kaas was deze ook heel goed te doen. Maar we moesten nog rijden, dus moesten we maar eens afscheid gaan nemen. Tringeling. O, kijk een berichtje van de andere deelnemers. De rondleiding was toch vólgende week dinsdag? Oh ja, zei de wijnboer verward. Dat is waar.