3. Valle de Bocaleones

[ad_1]

Deze ochtend liet de zon het weer afweten wat natuurlijk niet goed voor de bruiningsgraad is, maar aan de andere kant wel positief is voor het hardloopschema, want over twee weken is de Bredase singelloop en dan dien ik een prestatie weg te zetten en geen modderfiguur te slaan.

Dus heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt en mijn nieuw zapatos de correr aangetrokken en een rondje in de vallei van de leeuwenbekken, want zo vertaald Bocaleones zich, getrokken.

Ondanks de zorgvuldig van tevoren geplande route ging de weg op enig moment over in een modderpad dat daarna middels een vrij stabiel gedeponeerde boomstam over de rivier ging. Zie daar maar eens hardlopend overheen te rennen én uw nieuwe schoenen schoon te houden.

Tenslotte miste ik nog een afslag waardoor de geplande 5 km uitliepen naar 7,5. En inmiddels was het mals gaan regenen dus ik kwam als een verzopen katje uiteindelijk weer thuis. Gelukkig brak de zon na de lunch weer door en konden we een bezoek brengen aan het nabij gelegen stuwmeer voor een korte wandeling, en kon de modder van mijn schoenen opdrogen.

Dit stuwmeer heet officieel embalse de Zahara-El Gastor, omdat beide aangrenzende dropjes Zahara de la Sierra en El Gastor het niet eens konden worden over de naamgeving van deze watervoorziening. Sinds enige tijd ligt de watersport hier aan banden omdat de levensgevaarlijke mejillón cebra, vrij vertaald zebramossel, maar in het Nederlands bekend als driehoeksmossel welke hier als exoot wordt gezien en vanwege zijn enorme voortplantingsdrang schade aan stuwen en andere waterinstallateies kan veroorzaken, en door bootjes e.d. kan het mosselzaad ongecontroleerd worden verspreid. Vandaar.

Het plan was om in de avond een klein tapaatje te gaan consumeren in het nabij gelegen Algodonales, wat eigenlijk een veel leuker durp is dan Zahara, want vlak en gratis parkeervoorzieningen. Dat werd uiteindelijk een complete driegangenmaaltijd van salades, gamba’s alloli en een stuk of wat varkenshaasjes in Spaanse pepersaus, met een chipito van het huis toe.

Na afloop thuis revanche genomen op Patrick met Yahtzeeën
[ad_2]

Source

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*