6. Sierra Camarolos

[ad_1]

Mocht u zich zorgen maken over de afname van het insectenbestand in Nederland, zoals in de media veelvuldig wordt vermeld: maakt u zich geen zorgen; ze zijn hier. Ze waren de Hollandsche flutzomer zo zat, dat de vliegen, wespen, muggen, bijen, hommels en wat al niet meer massaal naar Spanje geëmigreerd zijn. We kunnen niet in onze hangmat liggen of op het strand. Ze zijn overal. En zitten ondanks onze dagelijkse douche- en onderhoudsbeurten bij voorkeur op onze kuiten of andere ontblote ledematen. Of op onze etenswaren. En toen we de berg op gingen wandelen. Hier ten lande is er geen insectentekort kan ik u melden.

Vier jaar geleden ben ik met onze Arend en zijn zwager Reindert en buurman Peter in zijn tot cabriolet opengewerkte landrover de berg bij ons achter opgereden. Deze keer bedachten we dat dit ook wel te voet kon. Dat kán ook, maar dat kost iet wat meer moeite. De Sierra Camarolos ligt achter ons huis (dat op 900 meter boven NAP ligt) en is 1600 meter hoog. Wij zijn maar tot 1300 meter gegaan want daarna heb je echte bergbeklimmingskils nodig, en die ontberen wij op dit moment. Daar waar ik normaal alle wandelingen op mijn superslippers loop, dacht ik er goed aan te doen wat steviger schoeisel aan te trekken. Dat heef me twee blaren opgeleverd; op iedere achterhiel een. Maar het heeft weer mooie plaatjes geresulteerd. En Spierpijn. Met hoofdletter!

Dat weerhield ons niet om in de avond een bezoekje aan Málaga te brengen om er in een bekend grootwarenhuis voor kleding onze wintercollectie tegen een belachelijk lage prijs aan te vullen en een hapje te eten in het havenkwartier.[ad_2]

Source

5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*