9. Alfarnatejo

[ad_1]

Het was afgelopen dagen feria bij ons in het dorp. In Spanje heeft ieder zichzelf respecterend dorp of gehucht wel één of meerdere feria’s al dan niet in verband met heiligen, stiergevechten of historische gebeurtenissen.

In Alfarnatejo werd de heilige San Miguel (die van het bier) deze week geëerd met een processie vanuit de Santo Christo de Cabrilla kerk. Deze zou om 21.30 aanvangen, dus waren we op tijd vertrokken om maar niets te hoeven missen van deze religieuze omgang. Waren we even vergeten dat we in Spanje waren. Om 21.45 kwamen de laatste drager en een meisje van de fanfare nog snel aanzetten, en kon de processie eindelijk beginnen. Het was een mooie stoet en het was een bijzonder evenement. Ik zou echter bij een volgende gelegenheid de fanfare, die bestond uit een samenwerkingsverband van de muziekscholen van Alfarnatejo en Alfarnate, de arrangementen met elkaar af laten stemmen, dan wordt het nog mooier!

Daarna gingen we natuurlijk nog even een hapje eten bij het beste (en enige) restaurant in het dorp, Los Pireneos. Een klein hapje zou voldoende zijn, dus bestelden we een Ensalada Mixta en een secreto de cerdo bellota. Man wat een lap vlees was dat. Maar heeeerlijk met 4 e’s.

Daarna zou het feest, net zoals voorgaande dagen nog tot in de kleine uurtjes doorgaan, maar wij moesten snel huiswaarts, want ondertussen waren onze vrienden van Aguila Libre weer geland en onderweg terug naar de herberg. Daar werd het toch weer gezellig met wijn en tortilla en kleine uurtjes.

Onze laatste volle dag hebben we gisteren aan het strand doorgebracht en is het vandaag weer tijd om huiswaarts te keren. Helaas geen pilotenstaking of andere vakantieverlengende omstandigheden, dus gaan we zo onze koffers pakken en op weg naar huis. Voor ons was het een heerlijke 11 daagse vakantie en ik hoop dat u weer een beetje meegenoten heeft. In verband met het saldo van mijn verlof (één uren) is het dit jaar onze laatste vakantie en zult u enige tijd geduld moeten hebben voor de volgende. In de tussentijd kunt u zich vergapen aan onderstaande foto’s. Hasta pronto![ad_2]

Source

9 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*