Dit is het scheepsjournaal van de ZKZ Patsy, een zeer kleine zeilboot van het merk Klepper, type Fam. De Patsy is gebouwd in 1972 in Rosenheim, een plaatsje in het Duitse Beieren. Sinds 27 november 2016 is zij in mijn eigendom en is het Jeppegat haar thuishaven.

De Patsy is 5,40 meter lang en op haar breedst 2,10 meter, wat officieel te breed is voor een ligplaats op het Jeppegat, maar Boswachter Lieke heeft een oogje toegeknepen en mij een zeer mooie meerpaal toegewezen.

Met een masthoogte van 8 meter kan er vanuit de Biesbosch zowel richting Hollands Diep als richting Bergse Maas gevaren worden, want er zijn geen lage bruggen om rekening mee te houden. En mocht er toch een bruggetje in de weg liggen, de mast is eenvoudig te strijken.

De Patsy is uitgerust met een zogenaamde fluistermotor om in de Biesbosch stilletjes te kunnen varen, maar voor het serieuze werk is er ook een 4pk buitenboordmotor aanwezig.

Door haar ophaalbare kiel van 88 kg ligt de diepgang tussen de 23 cm en de 1,40 m hetgeen in de Biesbosch bij laag water nog wel eens van pas komt.

In dit journaal zal ik de scheepsbewegingen nauwkeurig vastleggen voor zowel mijzelf voor naslag als voor u ter lering en vermaeck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *