Reveille 7.00 uur
Weer: Zonnig en fris. Later bewolkt.
Wind: Wederom niet noemenswaardig, maar we zullen een voorzichtige 2 Bft noteren uit zuidoostelijke richting.
Zicht: 5000m

Na een aantal weekenden van slecht weer en carnaval vandaag ondanks de ontbrekende wind toch maar uitgevaren. In alle vroegte richting Jeppegat getogen en na controle van alle systemen te 8.25 op de elektromotor het gat uitgevaren. Ten  8.30 de motor bedankt en de zeilen bijgezet. Koers noord via het Steurgat richting Ruigt.

Op de Ruigt twee kanoërs de weg gewezen naar de Aakvlaai (nabij de Kurenpolder). Zij waren een beetje in de verkeerde richting beland, en waren net als ik op weg richting het westen i.p.v. het zuiden.

Ten 13.00 vastgelopen net voor de Rietplaat, dus weer even het kieltje omhoog. Alhier viel de wind compleet weg, dus ook even de motor bij om de Rietplaat te ronden. Dit duurde aanzienlijk langer dan verwacht. Na ruim een uur van kruisen tussen de ondieptes uiteindelijk toch gered. Hierna viel er qua zeilen geen eer meer te behalen, dus ten 14.40 de zeilen gestreken en de 2takt aangekoppeld en met 5 knopen per uur weer terug naar meerpaal 40 in het Jeppegat. Afgemeerd ten 15.30, aanvang schoonschip en om 16.00 uur de wal op gegaan.

Vandaag veel vogels van divers pluimage kunnen zien. Wist u dat de Blauwe Reiger zijn nest bij voorkeur in een boom bouwt? Nu, ik wist het niet, maar inmiddels weer een weetje wijzer.