Vertrek van Jeppegat 10.45 uur
Terug in Jeppegat 16. 30 uur

Weer: half tot zwaar bewolkt, 25°, wind zuidwest draaiend naar west kracht 3 afnemend naar 2.

Passagiers: Monique, Lars en Sven

Gisteren op het verjaardagsfeestje van Sven, zei

mijn schoonzuster dat ze de Patsy ook nog nooit had gezien en dat ze wel een keer mee zou willen. Nou, dat kon. Vandaag dus. Met de kids, die inmiddels wel weten dat het leuk is op de Patsy.

Dus op tijd naar het Jeppegat en op de motor de Ruigt op om de Drie Gaten Route te varen.  Halverwege even voor anker voor n kop koffie en een broodje worst of kaas, en een voorzichtig eerste plonsje. Maar het was hier echt niet diep genoeg, dus gingen we verder naar een plekje uit de wind waar het diep genoeg was om te duiken. Dat werd uiteindelijk de kruising Gat van de Kerksloot en Keesjes Killeke. Daar bommetjes, kaarsen, salto’s en wat al niet meer vanaf de boot gesprongen.  Ook moeder Monique heeft zowaar een sprong in het frisse maar aangename water genomen.

Maar we moesten ook nog terug en er stond een mooi windje, en zijn we aan de wind de Amer opgestuurd en konden we met een leuk vaartje een heel eind komen. Toen we bijna bij het Spijkerboor waren draaide de wind en nam deze ook in kracht af. Nadat we bijna waren overvaren door een vrachtboot zonder schipper op de brug zijn we naar het Gat van Patsy getogen want er moest nog een keer gezwommen worden, want zeilen is saai, volgens sommige jeugdigen, die in de kajuit een potje gingen kaarten.

Zo gedaan en ook hier weer diverse duikuitvoeringen gezien. Zelfs vanaf de preekstoel. Hierna was het dagje uit ten einde en zijn we weer naar het Jeppegat gevaren.  Het was een mooie dag!