Vertrek Jeppegat: 12.00 uur
Terugkeer Jeppegat: 17.16 uur

Weer: Bewolkt, 18°, windkracht ZW2

Passagiers: Patrick, Sven & Lars

De weersvoorspellingen waren de hele week al bijzonder negatief voor vandaag. Regen en kou veroorzaakt door een koudeput die over het land trok maakte van deze dag niet echt een vaardag, maar we hadden de neefjes te logeren, en als oom met boot moet er dan toch gevaren worden.

Het viel uiteindelijk ook wel mee. We waren net het Jeppegat uit of een enorme hoosbui trok over ons heen. Dus de kajuit in met zijn allen. Behalve de schipper. Die stond in zijn regenpak aan dek. De bui was een kwartiertje later alweer voorbij, maar het bleef toch een paar keer druppelen.

Ik had ervoor gekozen om naar de Bevert te varen waar een klein kanosteigertje en een tentenveldje liggen waar we even aan land konden. En we hadden een tent bij. Deze hebben we snel opgezet, want daar kwam weer een bui aan. Gelukkig is deze tent handig en eenvoudig op te zetten zodat we droog in de tent konden lunchen. Krentebollen, broodjes, fristie en koffie. Toen we klaar waren met eten stopte het met regenen en is het de rest van de dag droog gebleven. We hebben zelfs zon gehad!

Omdat het afgelopen tijd redelijk warm is geweest, was de watertemperatuur ook nog prima. Zeker nu de omgevingswarmte minder dan 20° was, voelde het water dan ook warm aan. Dus: zwembroeken aan en plonzen maar! De boot had ik voor anker in het midden van de Bevert gelegd, dus kon er van hartelust van de boot afgesprongen worden. De nieuwe touwladder bleek ook handig om weer snel aan boord te komen. En er even snel weer af te springen.

Toen de vermoeidheid begon toe te slaan, zijn we weer teruggevaren. De wind viel helemaal weg, dus van het plan om voor de wind op de fok terug te gaan bleef niet veel over.

Na het afmeren nog een frietje bij (H)eerlijk in Hank gegeten. Met milkshake, die toch een beetje te groot bleek. Daarna de mannen terug naar huis gebracht. De jongste gaf moeder een kus en plofte meteen op de bank in slaap.