Zondag 3 september 2017

Vertrek City Marina Rotterdam: 09:43
Aankomst Jeppegat: 16: 13
Weer: Zonnig, licht bewolkt. 21°. Wind kracht 2 tot 3 uit zuidelijke richting. Zicht 15 km.
Passagiers: Frederik van der Putten

Het was voor de eerste keer dat ik zou overnachten op de Patsy. Mijn bootje heeft een kajuit(je) en omdat ik goed voorbereid op reis was gegaan, had dat ook consequenties voor de beschikbare ruimte. Deze werd grotendeels door alle extra’s zoals de koelbox, de elektromotor, de accu, kledingtas en wat al niet meer in beslag genomen. Dus het was passen en meten, maar uiteindelijk is het prima gelukt met een éénpersoons luchtbed en een slaapzak. Het enige dat ontbrak waren gordijntjes om het ochtendlicht buiten te houden, want daar word ik altijd wakker van. En een 12volts koffiezetter gaat volgende keer ook mee!

Dus vroeg wakker, en na gebruik van de uitstekende faciliteiten op de jachthaven, ben ik het schip gereed gaan maken voor het ontvangen van bezoek. Dus schrobben en opruimen. Ook de twee zeilen aangeslagen zodat het er allemaal picobello uitzag. Om 13.00 kwam mijn goede vriend en ex-collega Leen Kruik aan boord en zijn we daarna naar de Kop van Zuid gelopen om de stands en schepen van de diverse organisaties te bekijken. Het was erg druk, dus we hebben alleen een schip van de havendienst van binnen gezien.

We wilden ook gaan lunchen bij Las Palma van Herman den Blijker, maar helaas, die serveren geen lunch op zaterdag. Jammer. Het bekende Amsterdamse restaurant Loetje heeft tegenwoordig ook een filiaal op Zuid en daar konden we ons geld wel kwijt aan een enorme lunch van garnalenkroket en biefstuk van rund en tonijn. De volgende keer moet ik het maar weer regelen want dit was alweer de tweede keer dat ik het in de handen van Leendert had gelegd en we voor een gesloten deur stonden.

We hadden om 15.00 afgesproken met onze vrienden van de Kustwacht, Marcel en Bob en werden enthousiast op de Zeearend ontvangen. Bob vroeg en passant zijn vriendin ten huwelijk en later werden we vergezeld door Patrick, Yoni en Frederik. Ook Jolanda was weer duidelijk en luidruchtig aanwezig. Vele bitterballen, biertjes en een volledige blauwe hap later deed ik om 03.30 het licht uit op de Patsy.

De andere ochtend ben ik samen met goede vriend en ex-collega Frederik te terugtocht naar het Brabantse aangevangen.

Vanwege de slechte ervaringen op de heenreis tussen de Erasmus- en Willemsbrug besloten om vroeg te vertrekken voordat al het gespuis weer de boel in de war zou gooien. Het bleek een goede zet en we zijn zonder al te veel toestanden weer terug in het Jeppegat beland.