5. Surfing

[facebook_video url =”https://www.facebook.com/reisverslagenandyenpatrick/videos/1687761231444393/”]

Ik ben gebroken, dames en heren! Fysiek helemaal aan gort. Hoe dat komt? Nou, ik zal het u vertellen. De afgelopen 3 dagen heb ik mijzelf laten onderrichten in de vaak ondergewaardeerde sport van windsurfen. Dat is ook mede de reden dat u de dagelijkse beslommeringen van mijn man en mij even moest missen. Maar goed. Mijn instructeur Stephane, een koele surfdude, was niet te beroerd om mij op de plank te zetten en na vijf minuten theorie me een duwtje richting het ruime sop te geven. Natuurlijk lazerde ik er na twee seconden al af, maar “de aanhouder wint” zegt het gezegde, en na twee uurtjes kon ik al voorzichtig een draaitje produceren door middel van een gijp. Maar het was zwaar, zeker door de windkracht 4 met uithalen naar 5 dus ik had een uur later al spierpijn in al mijn spieren en ook in die waarvan ik het bestaan nog niet wist.

Ondanks de aantrekkende wind en het opkomende tij ging de les op dag 2 gewoon door en kreeg ik zelfs al een groter zeil (voor de kenners: een 2.5) en met vallen en opstaan ging het al een stukje bij beetje beter en kon ik wel 10 seconden (!) op de plank staan zonder er vanaf te pleuren.

Op dag 3 was het zeer laag tij dus moest ik mijn oefeningen halverwege de straat van Gibraltar uitvoeren. “Niet te dicht bij Marokko komen” riep Stephane nog. Met een nog groter zeil (3.0) had ik er een stevig tempo in. Gelukkig wist ik op tijd overstag te gaan en een aanvaring met Noord-Afrika te vermijden.

De rest van de vakantie zal ik hard nodig hebben voor herstel van bovengenoemde spierpijnen en andere kwetsuurtjes. En er zullen nog heel wat uurtjes oefenen nodig zijn om soepeltjes en op een been te kunnen windsurfen, maar het was een fantastische ervaring! Au!