Dag 10 – Valencia

[ad_1]
Valéncia

Gisteren was de laatste volledige dag in Valéncia en die hebben we al sightseeing-end gespendeerd. Onze gastheer Oriol, bij wie wij tegen betaling van een schappelijk bedrag mochten logeren, gaf ons enkele tips zoals de Mercado Central en de Katedraal alsmede het ceramiek museum. Toen we uiteindelijk niet meer op ons voeten konden staan, hebben we ons op een dekentje in het Jardi de Túria park geïnstalleerd en een beetje uitgerust.

Later heb ik me nog even onder de lokale sportievelingen gemengd en een slordige 6km in 33 minuten bij 35° afgelegd, hetgeen nodig was na die geflambeerde amandeltaart van gisterenavond die ik bij een Galicisch restaurant geserveerd kreeg. Het was alsof ik een pond amandelspijs naar binnen had gewerkt. Maar heerlijk! Dus zodoende de nodige en overbodige calorieën verbrand. Later die avond weer gecompenseerd door een portie merengue-ijs bij de taparette om de hoek. Ook nog zoals beloofd een fotosessie van de Stad van Kunst en Wetenschap bij nacht gemaakt. Ik ben nog steeds onder de indruk van deze bijzondere bouwwerken.

Het was vandaag een bijzonder warme dag en om 23.00 uur was het nog steeds 34°. Mijn haar zat meteen goed droog geföhnd in model.

We hebben een paar fantastische dagen in deze heerlijke stad mogen beleven en de volgende bestemming zal het moeilijk krijgen deze te evenaren. Dus vandaag op tijd naar bed (mislukt) om goed uitgerust (ook mislukt want nog steeds warm) aan de reisdag, die bijna 400 km omvat, te beginnen.

[ad_2]

Source

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*