Dag 11 – Toledo

[ad_1]
Toledo

Het was natuurlijk kansloos voor Toledo om Valencia te evenaren, en dat is dus ook niet gelukt. Mooie stad, daar niet van, maar men heeft op een bergtop langs de rivier de Taag indertijd (per vergissing zo nu blijkt) zoveel mogelijk kerken, kathedralen, synagogen, moskeeën, bruggen,forten en andere voor toekomstige toeristen interessante bouwwerken neergezet, en het zijn er gewoon teveel op die paar vierkante kilometer. Er worden hier dagelijks duizenden Chinezen, Japanners en 32 andere nationaliteiten op excursie losgelaten nadat ze net zoals wij de 11 molens van Consuega hebben gezien en voorzien zijn van een veel te dure maaltijd bij een Don Quichot themarestaurant.

Jazeker, u heeft het goed begrepen: deze molens waren de reuzen waar de vernuftige edelman persoonlijk de wapens tegen heeft opgenomen. En zo ziet men hier in Toledo om de 20 meter een winkeltje dat zwaarden en helmen verkoopt aan eenieder die net zo verward is als de Don himself.

Het is er dus een drukte van belang en men ziet door de toeristen de trekpleisters niet meer. En als de bussen om acht uur ’s avonds weer naar de volgende bezienswaardigheid zijn vertrokken, gooit men de helft van de restaurants dicht, want men heeft het al verdient vandaag. En dat hippe indyrestaurant met die grappige ober had niet eens genoeg rode wijn om ons daarin te voorzien. Gelukkig voor hem was het winkeltje tegenover hem nog open zodat hij zijn voorraad (tot twee keer toe) kon bijvullen.

Kortom leuk om te zien maar wij zijn er eens weg van en vertrekken vervroegd naar onze vriendin Carmen waar we de rest van de vakantie gaan doorbrengen.

Toedeloe Toledo


[ad_2]

Source

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*