Dag 4

[ad_1]
Terwijl vandaag heel Facebook en andere media volstroomden met wintertaferelen met sneeuw, code oranje en paniek, zaten wij heerlijk in het zonnetje terwijl de lammetjes voorbij liepen en de tjiftjaf ons terras bezocht. Maar toegegeven: om en nabij het middaguur trok het ook hier dicht, dus besloten we een wandeling te gaan maken en de eigenaar alsook verhuurder van onze bungalow adviseerde een route hier vijf minuten rijden vandaan.

De wandeling, onderdeel van de Via Algarviana, met het reeds enige tijd in verval geraakte station van Mexillhoeira Grande als startpunt, leidde ons door Quinta da Rocha, een schiereiland tussen Portimao en Odiaxiere dat er volgens kenners al een jaar of 15 miljoen ligt en dat een thuis biedt aan 400 soorten planten en andersoortige vegetatie en meer dan 300 vogelsoorten.

U begrijpt dat mijn camera overuren maakte en ik door mijn echtgenoot regelmatig tot kalmte gemaand moest worden (waar nodig met extra, voor noodgevallen aanwezige valium) omdat ik lichtelijk hysterisch werd van al deze gevleugelde vrienden.

Ik kan ze niet eens allemaal opnoemen, maar de ene roodborsttapuit was nog niet weg of ik zag de hop of bonte specht voordat ik kans had de kievit of kleine zilverreiger op de gevoelige plaat vast te leggen. Hoogtepunten waren echter de ontdekking van de flamingo en de lepelaar. Maar ik kan de regenwulp en de steltloper niet onvermeld laten.

Om dit allemaal een plekje te geven hebben we maar even inkopen gedaan in een nabij gelegen, niet nader te noemen kledinggrootgrutter (begint met een P en eindigt op rimark) waar men voor appelen en/of eieren toch modieuze kleding kan verkrijgen. We hebben ons ingehouden, maar ik moest de vliegtuigmaatschappij toch verzoeken om 5 kilo extra ruimbagage te reserveren. Dat bleek na betaling van wat Europesche florijnen geen enkel probleem.

Ondertussen maken wij ons op voor een ongekend noodweer dat vannacht over Zuid-Portugal gaat trekken. Men verwacht het ergste: storm, donder en bliksem met ongekende krachten. We hebben extra wijn ingeslagen voor het geval het serieus blijkt. We houden u op de hoogte!

[ad_2]

Source

9 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*