Dag 6

[ad_1]
Mijn excuses amigo’s e amiga’s, voor het blog van gisteren. Het was een stijloefening naar voorbeeld van dhr. Deelder die zulks wel kan. Maar allez, nieuwe ronde nieuwe kansen.

Wanneer ik dit schrijf is het alweer het laatste deel van de dag en zitten we lekker aan een glaasje rood te luisteren naar iets op Spotify, en gaan we ons opmaken voor de nacht. Het is dan dat we in ons vierde tenue van de dag zitten. Dat zit zo: wanneer ik opsta ga ik in huiselijke kledij, naar de bakker. Dat is dus een jogging broek met een warm vest van de Heren & Mannen winkel. Eenmaal terug heeft mijn lieve Pats de koffie klaar en proberen we de eerste ochtendzon te vangen op het terras achter het appartement. Dat moet tot een uur of tien in het lang.

Maar daarna gaat eerst het vest uit en niet snel daarna wordt de lange broek verwisseld voor een kort model. Dat is dus tenue 2.

Vervolgens gaan we activiteiten ontplooien en kleden we ons om in tenue 3a, nette broek met bijpassend shirt. Of we gaan naar het strand, nagelang de stemming, en hebben dan luchtige en niet zwetende robes tot onze beschikking. Tenue 3b.

Eenmaal terug is de zon weer op zijn retour en komt tenue 1 weer uit de kast. De kachel gaat dan aan en maken we ons op voor het avondeten in één van de plaatselijke restaurantjes.

We hebben hier in het dorp de keus uit drie kiprestaurants, één eetgelegenheid met een veel te dure internationale keuken, waar de Engelse guestwoman getrouwd is met een Hollandsche kok, dus die slaan we over, ’n pizzeria, maar die hebben we thuis ook, bovendien heb ik van Lucy en Nicola geleerd zelf de lekkerste pizza’s te bakken, en natuurlijk onze ouwe getrouwe Lopo, traditioneel Portugees eten in sfeervolle TL verlichting, maar wel met een fijne houtkachel. Daarvoor kleden we ons weer om in tenue 3a en eenmaal terug is de koude nacht ingetreden en zitten we met wollen borstrokken, dikke sokken, en diverse laagjes voor de kachel, tenue 4.

Het is hier namelijk ook december en overdag in de zon, uit de wind is het prima uit te houden en moeten we goed smeren, maar de avonden en nachten zijn Siberisch koud en ik ben bang dat onze gasrekening een flinke hap uit het vakantiebudget zal nemen. Maar gelukkig hebben we geen sneeuw…


[ad_2]

Source

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*