Dag 4


Kroatië

dag 4

Toen de verhuurders ons vertelden dat we naar hartelust uit de moestuin mochten plukken had ik zoiets van: tja wat moet ik hier nu mee? U weet, zo u mij kent of uit voorgaande episodes, dat ik op vakantie in principe niet kook. Ja, een eitje of een kop thee, maar dan houdt het toch ver op.

Maar de mogelijkheden van de groentetuin en de weliswaar primitief en oncomfortabele, maar van alle benodigde faciliteiten voorziene buitenkeuken nodigde mij wel uit eens te overwegen om voor een keer een uitzondering te maken. Ook de kunsten van de rotissier van gisteren droegen hieraan bij en dus gingen we in het dorp een stukje vlees halen. Ante, de slager van de Konsum, adviseerde ons om een malse steak te nemen. Die werd voor ons ter plekke van de rib gehakt. Hij is kennelijk nog in opleiding of is dringend aan een verfrissingscursus toe, want ondanks de mooie stukken die we mee naar huis kregen, waren het twee vrij ongelijke lappen geworden. Hij zal het lichte overgewicht van mijn lieve echtgenoot opgemerkt hebben die vanwege zijn uiterst succesvolle poging om te stoppen met roken een paar kilootjes erbij heeft gekregen en zodoende gedacht hebben dat een half lapje meer dan genoeg voor hem was. Maar ok, hij is een goedlachse vriendelijke Kroaat, met leuk voorkomen, dus het is hem bij deze vergeven.

Ons strand moesten we vandaag vanwege de opstekende noordwesten wind aan de zuidkant van de noorpunt zoeken en lagen hier heerlijk uit de wind in de baai van Meja. Ik zou u hiervan gedetailleerd verslag kunnen doen, maar het is niet meer dan het is. We hebben ons neergevlijd, een boek ter hand genomen en verder niet echt veel activiteiten ontplooid. Ja, een plonsje in de van aangename temperatuur voorziene en azuurblauwe zee, maar meer ook niet. Het is tenslotte vakantie.

Dus na afloop van deze onderhoudende exercitie in nietsdoen ben ik de tuin ingegaan en de ingrediënten voor de avondmaaltijd gaan oogsten. Aardappelen, ui, courgette, komkommer en diverse kruiden zoals tijm en bladpeterselie.

De aardappelen eerst 10 minuten gekookt, en daarna in ruim olijfolie (van eigen oogst) gebakken met een uitje en er wat courgette aan toegevoegd. Patrick heeft zich om de salade bekommert terwijl ik de haard opstookte met takken en bladeren van in en om het huis. Nadat de vlammen gelooft waren en de kooltjes lekker gloeiden ging het vlees erop. Zes minuten per kant had Ante gezegd, maar dat vond ik nogal veel. Zo’n vier en een halve minuut was meer dan voldoende om een sappige steak op tafel te zetten. Gelukkig waren we de wijn niet vergeten en hebben we overheerlijk zitten smullen.

Ik ben blij dat ondanks dat het dicht trok en er code oranje was afgegeven, we de barbecue toch door hebben laten gaan 😁

(Sorry en excuses, maar dit flauwe grapje krijgt u er gewoon elke vakantie gratis bij)


Source

5 Replies to “Dag 4”

  1. Heerlijke verhalen doorspekt met humor. Gezond en lekker eten met een goed glas wijn. Ga zo door en geniet van je vakantie samen. Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *