Dag 3

[ad_1]
De heilige Juan Diego Cuauhtlatoatzin geniet hier ten lande weinig populariteit, zo blijkt, god zij dank, want ondanks dat het vandaag zijn herdenkingsdag was, was de broodjuwelier vandaag gewoon geopend. De oma van de huidige bakker bemoeit zich nog steeds met het reilen en zeilen in de winkel en nadat ik had één heel wit gesneden en vier Pastei de Nata (want morgen is het zondag en is men wederom gesloten) had afgerekend moest ik toch echt eerst een stukje taart proeven. Ach, zo’n klein stukje, dat kon geen kwaad, was mijn eerste gedachte. Het bleek echter een pindataart met marsepein en amandelspijs. Twee kilo zwaarder verliet ik de winkel.

Verder kan ik niet veel kwijt over de gebeurtenissen van vandaag. Er is niets misgegaan en alles is nog heel. We zijn ondanks de aantrekkende wind toch maar naar het strand getogen en hebben een fijne, in de luwte gelegen kuil gevonden. Oh ja, wat leuk is te vermelden dat we Marian tegen zijn gekomen. Jaren geleden was zij plaatsvervangend beheerder van het kleinschalig appartementencomplex waar wij verblijven en zij is toentertijd tegen een leuke Portugees aangelopen en komt dientengevolge nog vaak in deze buurt. En nu dus ook, in dezelfde week als dat wij hier zijn. Wat een toeval!

Ook zijn we nog een hapje gaan eten in het naburige stadje Lagos, dat wij in het toeristenseizoen angstvallig mijden vanwege de grote aantallen voornoemde toeristen en dagjesmensen die naar toeristenrestaurants gaan met bijbehorende toeristenmenu’s waar je voor veel te veel escudo’s kwalitatief ondermaats voedsel krijgt gepresenteerd. Maar nu was het er lekker rustig en men had genereus uitgepakt met kerstversieringen en verlichtte kerstpalmen en andere en sfeervol vormgegeven ornamenten. Wij waren op een handvol hongerlijders na zowat de enigen in de stad en zodoende waren de restaurants die verantwoordelijk zijn voor bovengenoemde malaise ook grotendeels gesloten, waardoor we al snel in een prima eetgelegenheid, A Petisqueira: onthoudt die naam,  belandden waar we heerlijk en weer veel te veel hebben gegeten.

[ad_2]

Source

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*