Dag 2

[ad_1]
Dat was een grote teleurstelling vandaag, dames en heren! Zoals te doen gebruikelijk wanneer wij hier op vakantie zijn, toog ik rechtstreeks vanuit mijn bedstee naar de bakker hier in het durp om daar het broodnodige brood te halen, dat hier traditioneel in op hout gestookte ovens wordt gebakken, en zo vroeg nog heerlijk vers is. Maar helaas, men was gesloten. Wat bleek: men viert hier in het overwegend katholiek gezinde Portugal vandaag de dag van de onbevlekte ontvangenis van Maria, die u wellicht beter kent als de moeder van Jezus, kind van God, omdat zij op deze heuglijke dag niet belast met de erfzonde ter wereld kwam. Dat is de zondigheid die u en ik aankleeft omdat het eerste mensenpaar betrokken waren in een zondeval. Maar daar moet u nog maar eens over lezen.

U begrijpt dat ik als rechtgeaarde atheïst hier bijzonder ontrieft om was, niet in de laatste plaats omdat ik nu mijn welverdiende Pastel de Nata, het Portugese kroonjuweel der patissiers, nu bij de lokale supermercado moest halen. En u begrijpt dat dit natuurlijk in geen vergelijk staat met de versgebakken gebakjes van de bakkerette alhier.

Gelukkig werd dit allemaal gecompenseerd met een heerlijk weder met uitzinnige blauwe luchten, uitbundig schijnende zonnen en hoog oplopende temperaturen, die ons al snel richting het strand dreven.

Dat strand hier heet Meia Praia en het is zo’n 5 km lang, behoorlijk breed en wordt in deze tijd van het jaar door jan en alleman niet bezocht. De inheemse Portugezen lopen hier met dikke bontjassen, want als het minder dan 30° is, dan is het koud. En toeristen gaan liever naar Albufeira, de Portugese evenknie van Benidorm waar men lekker kan genieten van friet met kroketten en Hollandsch bier. Prima, dan hebben wij het strand voor ons alleen.

Helaas trok het tegen vieren al wel een beetje dicht, waardoor we genoodzaakt waren huiswaarts te keren en de barbecue af te gelasten.
[ad_2]

Source

5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*