16

[ad_1]

De temperaturen hier in de Spaanse binnenlanden zijn onverminderd hoog en dus brengen wij onze dagen door aan het strand, of zoals gisteren lekker thuis. Hierdoor maken we weinig spannende of noemenswaardige dingen mee waarmee ik u kan vermaken. Ja, Patrick heeft gisteren een glas wijn (nog halfvol!) omgegooid, waarbij de wijn is verspild en het glas gebroken. Meer kan ik er niet van breien.

Hoewel, gisternacht werden wij wakker van een vreemd geluid wat we niet konden thuisbrengen. In onze slaaproes probeerden we het te negeren maar het geluid bleef aanhouden. Gelukkig waren we zo oververmoeid dat we toch nog aardig door hebben kunnen snurken, maar de andere ochtend ben ik toch op onderzoek gegaan en vond al snel de oorzaak. Achter ons huis staan schaduwvoorzienende Platanos. Nee, geen bananen, maar Platanen. Bananen zijn Plátanos en groeien aan Plátanas. Dus om verwarring te voorkomen: ik heb het hier over de Platanus hispanica, ofwel de gewone plataan, en waar een straat in Breda naar vernoemd is. Tussen twee van deze bomen hangt mijn hangmat en ik ben dus zeer tevreden met deze aanplant.

Deze bomen dragen vruchten die in deze tijd van het jaar nog niet rijp en redelijk hard zijn. Nu bleek een van de takken vol te hangen met deze vruchten, maar deze was stiekem over het dak gaan groeien. En er stond een redelijk briesje afgelopen nacht, en u raad het al: het vervelende geluid kwam van deze tak met ballen. Het zal u niets verbazen dat ik meteen een ladder bij Carmen ging regelen om dit probleem te verhelpen en zodoende voor de komende nachten een goede nachtrust kon garanderen. Nu die hond van de buurman nog….

[ad_2]

Source

3 Reacties

  1. Zijn dat niet gewoon ordinaire Spaanse kastanjes (nog in de schil), de zgn Castannêtes? ?. En noem het maar niks noemenswaardig, dat Patrick een glas wijn omgestoten heeft! Wat zal hij geschrokken zijn…
    Maar eigenlijk hoort het ook zo hè, heerlijk relaxen en niet te veel doen. Zeker in jullie laatste weekje (sorry) ??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*