Vandaag moesten we voor dag en dauw uit de veren, want we wilden nog naar het VV…

[ad_1]

Vandaag moesten we voor dag en dauw uit de veren, want we wilden nog naar het VVV voor een officiële routekaart van de wandeling door de cite medivial oftewel de middeleeuwse stad met fort.

Volgens de folder, die trouwens ook gewoon in twee talen bij ons thuis lag, is het dorp Saint-Benoît-du-Sault zo rond 975 gesticht toen een groep Benedictijner monniken een priorij oprichtten om de romeinse weg die hier van París naar Rome liep te beschermen tegen boeventuig en andere bandieten. En hoe kun je dat beter doen dan boven op een berg, alwaar je van alle kanten uit- en overzicht hebt en zo het gevaar van verre aan kunt zien komen. Dat er zo’n’ 1000 jaar later hordes toeristen die berg op… Meer

 


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*