13.

[ad_1]
We verblijven dus in Vejer de la Frontera, uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Spanje, dat is gelegen op 8km van de kust en, hoe kan het ook anders, boven op een 400 meter hoge berg is gesitueerd.

We huren van een Britse expat, die omwille van de Brexit op dit moment in Frankrijk woont, maar via een bekende verhuurwebiste haar appartement voor een schappelijk tarief aan toeristen zoals wij verhuurt.

Ik heb al verteld dat dit woonhuis vier verdiepingen kent. Dat zijn de keuken annex entree op de begane grond, de woon- en bakdkamer op het 1e verdiep en de slaapkamer met aanpalend terras op de tweede. Tenslotte is er dan nog het bovenste dakterras waar men kan liggen bakken in de zon. Vanaf de terrassen is er vrij uitzicht over de straat van Gibraltar en de Marrokkaanse kustlijn.

Dit is niet de eerste keer dat we aan de Costa de la Luz (kust van het licht, zo genoemd vanwege de meer dan 3000 uren licht per jaar) onze vakantie genieten. Zo hebben we in 2009 al een keer in Los Caños de Meca gebivakkeerd en daar toen een idyllisch strandje ontdekt waar voornamelijk hippies en nomaden hun vertier zochten. Men zat dan tot aan de zonsondergang met gitaren en blikjes bier of pakken wijn gezellig te zijn. Helaas hebben we gisteren moeten constateren er meer mensen dit strand hebben ontdekt en de gitaren plaats hebben gemaakt voor elektronische muziek en het er wemelde van Spaanse toeristen, het liefst hun met 2 á 3 kinderen en eventueel een keffende hond.

Dus vandaag hebben we na grondig onderzoek een schitterend nieuw strand gevonden. Zo groot dat je van niemand last kan hebben. Met leuk uitzicht op een ander dorp en een fijne entree in de zee, zonder rotsen waar we altijd onze tenen aan openhalen. Ik ga u niet vertellen waar het is, want anders ben ik bang dat het hier ook te druk wordt, maar als u het niet verder verteld, dan moet u de stranden onder Conil de la Frontera hebben, richting de Tirreno Vigia de Castilnovo

Ik denk dat we morgen weer even gaan kijken.


[ad_2]

Source

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.