14.

[ad_1]
Na drie dagen op het strand te hebben gebivakkeerd, besloten we om een culturele activiteit te organiseren en dat werd een uitstapje naar Cádiz, dat hier drie kwartier rijden vandaan ligt.

Wist u dat Cádiz óók een hele mooie stad is? Wij wisten dat wel, want in 2011 zijn we er al eens een kijkje gaan nemen, en dat hebben we maar weer eens overgedaan.

Het is nog steeds een mooie stad, maar daar waar wij tien jaar geleden samen met vijf Britse, drie Duitsers en een handvol Aziaten door de verlaten straten slenterden, is het vandaag de dag een beetje veranderd. De capaciteit voor cruiseschepen is de afgelopen jaren verdrievoudigd en de stad wordt nu dagelijks onder de voet gelopen door een miljoenmiljard boottoeristen, en men kan sommige straten niet meer in omdat er tienduizend volgers achter een Spaanse cityguide met een groen parapluutje sjokken die hun in gebrekkig Engels de bijzonderheden van de diverse bezienswaardigheden uit de doeken doet.

Dat is dus een beetje jammer maar we hebben toch een aantal nieuwe dingen gezien zoals het Romeinse Theater uit de eerste eeuw voor onze jaartelling dat pas in 1980! is ontdekt, omdat een goocheme koning in de late middeleeuwen er een kasteel op liet bouwen, dat het ook niet lang heeft gehouden.

Het was zoals gezegd dus erg druk, zo ook op de Mercado Central waar we besloten een stuk verder te gaan kijken waar we het vermoeden hadden dat het daar wat rustiger zou zijn.

Tijdens ons vorige bezoek hebben we de Torre Tavira bezocht; een toren die een fraai uitzicht biedt en bovendien een camera obscura huisvest waarmee men over de stad kan uitkijken. Omdat je daar voor 173 treden voor omhoog moet klimmen, haken de meesten al af.

Daar besloten we ook eens bij het Castillo de San Sebastián te gaan kijken, ooit een pest-kolonie, maar later een verdedigingsfort dat door een lange dijk aan het vaste land is gekoppeld waardoor het geheel én een schiereiland werd eén dus veel makkelijker toegankelijk.

Aan het strand een lunch gegeten; ons advies is om dat maar beter in de wijk achter het fort doen, maar daar kwamen wij te laat achter.

Via drie mooie stadsparken kwamen we weer terug bij de ondergrondse parking en zijn we weer in het rustige Vejer, weg van die vervelende toeristen. Oh, ehm, ik bedoel, ach je weet wel!


[ad_2]

Source

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.