15.

[ad_1]
Het Spaanse weer is soms wispelturig in deze tijd van het jaar en de Spaanse meteorologen van eltiempo.es net zo betrouwbaar als die van het knmi, dus moet ik soms zelf maar kijken hoe de wind waait. En dat deed het hier flink gisteren; deze regio staat bekend om zijn goede winden. Ik heb er tenslotte ook profijt van gehad toen ik nog actief windsurfer was en in Tarifa, hier net een paar dorpen verder, met wind in de zeilen de golven bedwong. Het is geen koude wind, zelfs aangenaam van temperatuur, maar nogal krachtig en dan heb ik het over zo’n 15 knopen, zeg maar 5 Beaufort. Dit meteorologisch fenomeen heeft van mijn bevallige echtgenoot de lieftallige naam “De Scheet van Andy” gekregen.

Op het strand is het dan ook niet te doen. Ja, als je gezandstraald wilt worden, maar geloof mij, dat is niet prettig!

Met behulp van de diverse weerapps en met name van Windfinder uitgevogeld dat het boven Cadiz een stuk minder waaide, dus zijn wij bepakt en bezakt met onze strandtassen in de auto naar Rota vertrokken, bekend om zijn Amerikaanse Marinebasis, maar ook om zijn uitmuntende stranden en bijbehorende faciliteiten.

Na een uurtje tuffen door de Andalusische landerijen kwamen we aan en jahoor, zo goed als windstil. Maar het was zwaarbewolkt en het regende!

Nu kennen we dat hier en na vijf minuten was de lucht helemaal geklaard en konden we hard werken aan onze teint.

Na terugkeer in het dorp zijn we na ons verfrist te hebben, zoals iedere avond op zoek gegaan naar een voedzame maaltijd en een goed glas wijn. De ene keer lukt dat beter dan de andere. Zo hebben we in dat onooglijk tentje heerlijk gegeten en dat sjiek restaurant ook, maar was de bediening een aanfluiting en la cuenta fout en te hoog. Maar goed, over het algemeen kan men goed koken hier en ben ik inmiddels weer op mn oude gewicht.


[ad_2]

Source

3 Reacties

  1. Ja, ik ben aan het wachten tot het wat minder winderig wordt, zodat ik kan gaan duiken. Het zicht is nu echt niet beter dan in NL ? Maandag maar een poging wagen in Nerja ??

Reacties zijn gesloten.