6.

[ad_1]

 

Ik vertelde laatst dat Odiáxere een lelijk dorp was, en dat is natuurlijk niet zo aardig van mij. Er zijn tal van voorbeelden dat dit een ongefundeerde uitspraak is. En soms is lelijk ook mooi, toch? En men is ook dingen aan het opknappen en er zijn wilde plannen voor nieuwbouw, dus ze zijn hier goed bezig.
Het is ook een dorp met aardige mensen. En je kunt hier gewoon nog op het paard naar de kroeg, om er vervolgens starnakeldronken weer op naar huis te keren. Niemand die vreemd opkijkt.
En we eten hier heerlijk. De eerder genoemde Lopo is altijd goed. Eenvoudig maar smaakvol en geweldige zelfgemaakte desserts. Maar ook O Marcelino, de opvolger en broer van Aquario, ons vorige favoriete restaurant is een belevenis, met een gezellige serveerster en een clowneske kok, kun je daar heel goed eten (als het maar kip van de gril is) en drinken. Rode wijn komt in twee varianten, fresh or natural, oftwel gekoeld of niet gekoeld.
En we hebben goed genoten afgelopen zondag toen ook hier een processie werd gelopen. Inclusief fanfare en een optreden van de folkloristische dansgroep hier uit het dorp. Daarnaast won ik ook nog een fles wijn bij een spel waarin een marmot bepaalde wie de winnaar was. En als klap op de vuurpijl een geweldig optreden van een artiest, wiens naam ons wederom is ontschoten, maar het was een groot succes.
Er werd gedanst en gezongen en dat heeft geholpen, want gisteren is het hier gaan regenen en is er binnen 24 uur meer dan 40 mm per m2 water op het land gevallen, hetgeen een beetje jammer voor ons is, maar een weldaad voor de natuur, goed voor de landbouw en heel goed tegen bosbranden. Vandaag heeft de zon zich alweer voorzichtig laten zien. Want je kunt ook overdrijven.
Nog 15

 

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis en de tekst '35t Rua Alegria STOP'Kan een afbeelding zijn van buitenshuis en steenmuurKan een afbeelding zijn van boom en wegKan een afbeelding zijn van boom en weg
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*