Scheepsjournaal 14-10-2021

[ad_1]
Omdat de windvooruitzichten belabberd tot zeer belabberd waren, besloot de captain van de Endless Joy dat we heel de nacht op de motor verder moesten om ons einddoel te halen. En oeps! dat was niet Benalmadena zoals eerder bedacht maar Cádiz, die mooie stad waar we vorige maand nog waren, want het schip moet maandag in Sevilla zijn bleek uit een over het hoofd geziene e-mail. Dus de planning omgegooid en het wachtrooster ingevuld. En wie had weer de hondenwacht? Juist. Maar samen met de liefste Patrick, die ik vandaag op de kop af 28 jaar geleden leerde kennen in het mooie café “De Bolleboos” was dat geen opgave.

Maar goed, de volgende dag dus ook geen spatje wind, hetgeen op een zeilvakantie een beetje onhandig is. Het schip heeft gelukkig ook alternatieve voortstuwingsbronnen, en zo varen we dus vandaag op de motor naar het mooie Fuengirola omdat in Benalmadena geen plek meer was.

De zee was als een spiegel zo glad en we kregen meerdere malen bezoek van een aantal dolfijnen, die de boot kwamen bekijken en ons meewarig aankeken toen ze met 30 knopen per uur van ons wegzwommen. En to en nog een paar. En nog eens zeven of acht. Die beesten zwemmen zo snel, dat is niet bij te houden. Op enig moment hebben we ze verzocht terug naar het dolfinarium te gaan, want het houd toch steeds een beetje op en na 354 videofilmpjes is het wel genoeg, toch?

Daarnaast scheen de zon uitbundig en hebben we een frisse duik in het water genomen. Een tweede poging om een visje aan de haak te slaan strandde jammerlijk en het enige dat werd binnengehaald was een oude plastic zak. Vanavond krijgen we visite!


[ad_2]

Source

8 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*