Scheepsjournaal 12-10-2021

[ad_1]
12 oktober is een drukke dag hier te Spanje. Het is dé Nationale feestdag waarop in vroeger tijden de wereldheerschappij werd gevierd. Mede door de-kolonisatie en het verlies van diverse oorlogen is die heerschappij afgekalfd, maar waarom afscheid nemen van een prima feestdag? Het schijnt dat Chrisobal Colon, die wij kennen als Columbus op deze dag Amerika heeft ontdekt. Daarnaast wordt de eerste verschijning van de heilige maagd Maria gevierd terwijl zij nog in leven was, en is het de dag van de Spaanse taal, alsmede de dag van de Spaanse strijdkrachten.

Dit was dus de verklaring dat we vanochtend voor een dichte deur bij de bakker om de hoek stonden. Cerado todo el día, kregen we te horen. Ook de groenteboer en de fruteria waren potdicht, maar gelukkig konden we in een naburig cafetaria wat niet aan die malligheid meedeed belegde broodjes krijgen. Hadden we tenminste iets om te ontbijten.

Zodoende verlieten we om 9.00 uur de haven van het mooie Cartagena met haar marmeren straten en schitterende gebouwsels.

Eenmaal op zee moest er hard gewerkt worden vanwege diverse experimenten met de diverse zeilen. Zo hebben we zowel de symmetrische als de a-symmetrische spinnaker getest, maar de wind was vandaag niet onze beste vriend en hebben we tenslotte met behulp van de gennaker de rest van de middag een kleine 60 mijl afgelegd. Gelukkig was er ook tijd om een straaltje zon te pakken.

Tijdens de experimenten is ongelukkigerwijs een toploerie van het grootzeil gescheurd en met vereende krachten en naald en draad hebben we dit professioneel edoch provisorisch gerepareerd en Mike heeft met glans zijn paalsteekdiploma gehaald!


[ad_2]

Source

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*