10-12-2022

¡Hola amigo’s! ¿Que tal? Hier zijn we weer! Ja, u leest het goed. Alweer!! U mag het zeggen, want het is ook zo. Maar door een beetje uit te kienen met de overgebleven verlofdagen, zijn we er weer even tussenuit.
 
Op de eerste foto ziet u Rotterdam Airport, vandaag 10 december 2022 om 05.58 uur. Een paar foto’s en een schamele 4 uur 37 minuten verder staan we met onze snoeten in de Malagaanse zon. We hebben de ontberingen van het vervoer per vliegtuig voor lief genomen en zijn weer even op bezoek in ons favoriete vakantieland. En natuurlijk hoppen we even langs B&B El Aguila Libre waar we voor een appel en een ei (lees: een zak paprika-chips en een stuk overjarige Hollandsche kaas (waarvan ik dacht dat ik die op de aanrecht had laten liggen, maar wat na het volledig overhoop halen van mijn bagage gelukkig niet zo bleek te zijn, maar dit terzijde)) kunnen overnachten.
We werden door de uitbatende eigenaren Denise & Arend na een min of meer symbolische kop koffie mee uit eten genomen in de naburige Venta de Alfarnate, waar om 14.43 uur het eerste glas werd geheven op de vriendschap, het Spaanse Spanje en opdat de zon ons weer nieuwe kracht zou schenken. Natuurlijk afgesloten met een Pacharan, anders komen de gebeden niet door.
 
De geschiedenis van deze Venta gaat terug tot de 13e eeuw en is volgens horen zeggen de oudste in Andalusië. De herberg is beroemd omdat de beruchte bandiet Luis Candelas er een nacht gevangen heeft gezeten. Daarnaast was het een verblijfplaats voor louche smokkelaars en ander geboefte. Hiervoor is een heuse cel in het etablisement gefaciliteerd, die heden-ten-dage nog aanwezig is. Na een grondige restauratie in de 17e eeuw is het inmiddels in vele handen overgegaan en kan men er tegenwoordig niet onaardig tafelen.
 
Vanaf hier gaan we een paar dagen lekker genieten in onze favoriete streek in Andalusië en houden u op de hoogte van ons wel en wee in het Spaanse zuiden. ¡Salud!
 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*