Vertrek Poolseweg: 10.35
Aankomst Jeppegat: 11.00
Meerrol op post: 11.30
Weer zonnig, 23 gr. Zicht 10 km, Wind Zuidoost kracht 2/3
Passagier: Naamgever en wettig echtgenoot Patrick van Vessem
Andy’s Almanak:  Is er een barbecue gepland, zorg dan dat je niets vergeten bent.

Vandaag ben ik voor het eerst gaan zeilen met mijn man en echtgenoot Patrick want de weersvoorspellingen waren zeer positief en het moest er toch een keer van komen. En zo was het idee geboren om een leuk tochtje te maken en na afloop lekker te gaan barbecueën op een later te bepalen plek waar we zouden kunnen afmeren.

Zo gezegd, zo gedaan en in de aanloop naar vandaag had ik een koeltas gekocht en koelelementen, maar ook worsten, hamburgers, sausjes en wat al niet meer. Niets werd aan het toeval overgelaten om deze tocht een groot succes te laten worden.

We vertrokken uit het Jeppegat en kozen voor het Bovenste gat van het Zand, want dan konden we meteen op het zeil. De wind was echter weer erg flauw en zwak dus het was geen groot spektakel. Maar aan het eind van het Spijkerboor richting de Amer ging het toch redelijk en op de Amer zelf was het fijn zeilen! Net zoals de vorige zeiltocht met vriend Frederik wilde ik Patrick al het moois van de Biesbosch laten zien en schoten we het Gat van de Kerksloot in en gingen we op de fluistermotor door dit mooi stukje natuur.  De zon scheen uitbundig en we moesten regelmatig smeren met de zonnebrandcreme.

Het was toen, dat ik begon na te denken over het eten en de barbecue. “Hè verdikkeme” riep ik tegen Patrick. “Ik ben de sausjes vergeten!” “En het bestek en de borden” vulde Patrick mij aan. Dus ik het kajuitje in om te zien of er nog ergens kommaliewant te bekennen was, maar ik kwam niet verder dan een kurkentrekker en een aardappelschilmesje. Tot zover dus de barbecue. Die hebben we later lekker thuis gehouden. Is ook veel handiger.

De rest van de tocht was heerlijk. De Biesbosch staat nu in bloei met lisdoddes, wilde rozen, noem maar op. Ook de vogels waren weer in grote getalen aanwezig, met name de zwartkopmeeuwtjes en de visdiefjes waren een lust voor het oog.

Tenslotte gingen we via het Kooigat richting de Ruigt en van daaruit verder op de 4pk terug naar het Jeppegat. Wat wij verder niet vertellen is dat een bepaald iemand bij het aan de praat krijgen van de tweetakt iets was vergeten. Iets met een dodemanskoortje. Maar daar hebben we het niet meer over!

 

Aankomst Jeppegat: 17.30