Vertrek van werk: 15.01 uur
Aankomst Jeppegat: 16.15 uur
Vertrek Jeppegat: 16.20 uur
Aankomst Gat van Patsy: 16.27 uur
Vertrek Gat van Patsy: 19.15 uur
Aankomst Jeppegat: 20.10 uur
Aankomst Poolseweg: 20.33 uur

Weer: 28° zonnig met hoge sluierbewolking.
Wind: west kracht 2
Zicht: 8 km

Andy’s Almanak: is de week zo goed als klaar, stop met werken en pak je bootje maar!

Wat een goed idee was dat, vrienden & vriendinnen! Ik was vrijdagmiddag vanwege een vroege dienst lekker op tijd klaar en ben toen snel met mijn man naar het Jeppegat getogen, bepakt en bezakt met voldoende proviand voor een eenvoudige maar toch voedzame maaltijd en onze zwembroeken en zijn vervolgens met de ZKZ Patsy op de elektromotor naar het Gat van Patsy, een tot nu toe onontdekte oase van rust in het in deze tijd van het jaar drukke seizoen in de Biesbosch, afgezakt en hebben daar ten anker lekker ontspannen gegeten en naar de buurfuten gekeken die druk doende waren om hun nest af te bouwen, hetgeen niet echt wilde vlotten omdat de man des huizes er na iedere nieuw aangebrachte rietstengel of modderpropje er bij vrouwlief even overheen moest. Nu stelt dat in de futenweteld niet veel voor, en duurt dat slecht enkele seconden, maar ze maken er wel veel misbaar bij! Iedereen mag het horen! Na het toetje even lekker geplonjerd en afgekoeld en na een tijdje weer de terugweg aanvaard richting thuishaven. Op de fluistermotor kan dat wel een uurtje duren maar we hadden geen haast. Ik denk dat we dit maar eens vaker moeten doen.  ?