Vertrek Jeppegat: 10.40 uur
Aankomst Jeppegat: 18.34 uur

Weer: zeer licht bewolkt, 28 °, windkracht NO 2.

Eindelijk! Na onze 3 weken vakantie en een drukke eerste werkweek kon ik weer eens met de Patsy op pad. Het was nodig! Om 11.15 de trossen losgegooid en op de 2-takt en 5 minuten later het Steurgat opgedraaid en koers gezet richting Werkendam met het idee daar ergens te pauzeren en vervolgens voor de wind terug te zeilen.

Het Steurgat is een mooi stukje langs de rand van de Biesbosch. Normaliter kom ik niet verder dan de Ruigt, maar deze keer lekker in het zonnetje met een kop koffie door getuft. De oevers stonden uitbundig in bloei en de jonge futen en meerkoetjes waren druk met het schooien naar voedsel bij hun ouders.

Na enige tijd passeerde ik het Pontje Steur dat fietsers overzet tussen de  Draepkilweg en ’t Kooike. En na een tijdje kwam ik in de buurt van Werkendam en zag ik een zijtakje en was benieuwd wat ik daar achter het riet zou treffen.  Het bleek een mooi open plekje, ontstaan door de ontpoldering van de Noordwaard. Ik ben er voor anker gegaan en de Patsy een grondige schoonschipbeurt gegeven. Dat was wel nodig na een maand stilliggen.

Daarna zoals gezegd op het fokzeil teruggekeerd. Ik had de motor verwisseld voor de fluistermotor, die me af en toe een handje hielp bij het wegvallen van de wind, die niet zoals voorspeld kracht 3 was, maar een flauwe kracht 2. En dus deed ik er even over, maar het was heerlijk!  Mooiste stukje was de schuine aftakking van het Steurgat naar de Ruigt bij het Nerzien Plaatje. Geen boot te zien en een serene rust.

Via de Palingsloot een inspectie van het Gat van Patsy uitgevoerd. Even een plonsje genomen om de nieuwe touwladder uit te proberen en huid van de romp ook even schoon te maken.  Even een half uurtje genoten van het uitzicht en weer rustig aan naar het Jeppegat gefluisterd.