Vertrek van Jeppegat 12:54 uur
Terug in Jeppegat 17:46 uur

Weer: Hittegolf
Temperatuur 150° C
wind O1

Zeilen of inspanningen hadden vandaag geen zin. Het was warm en het aantal bezigheden diende tot een minumum beperkt te worden.

Dus ben ik met mijn echtgenoot opgestoomd naar het Gat van Patsy en zijn we daar voor anker gegaan en zo af en toe het water in gesprongen om af te koelen. Ok, we hebben even verhaald om een beetje schaduw te vangen, maar daarbij is het gebleven en hebben wij ijskoffie en koude sandwiches genuttigd.  

Zo u wellicht weet is er tegenover het Gat van Patsy een vogelbroedgebied dat voor mensen zoals u en ik verboden terrein is. Maar met een beetje zoom op de camera kon ik toch constateren dat ook de vogalan vandaag zich gedeisd hielden en de warmte met de poten in het water over zich heen lieten komen.

Zo heeft de blauwe reiger een geheel eigen manier om af te koelen die er nogal curieus uitziet. Zie foto. Ook zagen we een ijsvogeltje, dat pas in de volle vlucht zijn schoonheid liet zien. Op de foto zat hij een beetje in de schaduw van het loof.

Tenslotte hielden we het voor gezien en zijn we, pffff, weer dat hele eind na     ar het Jeppegat afgelegd, de motor ingeladen en de boel de boel gelaten.

Wat een heerlijke middag.