15 juni 2015

Dag 16

Te Malaga aangekomen en onze huurauto opgehaald waren we in no time gearriveerd bij Arend en Denise, de waard en waardin van herberg en b&b El Aguila Libre waar wij al menig maal hebben overnacht, vaak met een begeleidend drankje.

We werden door onze vrienden hartelijk onthaald met een heerlijke maaltijd en bijsluitende wijnproeverij, die ik natuurlijk met glans heb gewonnen. Daarna moesten we nog even koffie drinken bij ons favoriete restaurant Los Pireneos, die gelukkig snel op was, zodat we aan de pacharan konden. Hierna weer terug naar de herberg om met muziek en wijn naar mijn verjaardag te dansen. Hiervan heb ik echter geen recollectie meer, dus kan ik u hier niets over vertellen en dat is waarschijnlijk maar goed ook.

Mijn verjaardag heb ik dus grotendeels in nevelen verhuld doorgebracht. Op enig moment begon het zelfs te regenen waarop we besloten maar naar het stand in Malaga te gaan. Hoewel het weer onstuimig was en er een fikse bries van stormachtig formaat waar te nemen viel, lagen we toch in de zon terwijl de wind werd afgeschermd door bossages van de Juniperus en mijn doorgaans voor zonafwering bestemde parasol. In de verte hoorden we het donderen en zagen we Malaga in donkere wolken gehuld terwijl ik factor 50 moest smeren en mijn 4e paracetamol inmiddels uitgewerkt was. Zelden zoveel plezier gehad van de vooravond van mijn verjaardag. Ik vermoed dat een van de ijsklontjes van de Zoco over datum is geweest.

Toen we vervolgens aanstalten maakten om weer naar de herberg terug te keren bleek iets of iemand een van de ruiten van onze auto te hebben ingeslagen. Kennelijk was men op zoek naar iets bijzonders, want het navigatiesysteem en mijn hoed lagen nog gewoon op hun plaats en klaar voor het meenemen. Het omruilen van de auto zorgde voor een fikse vertraging van onze terugreis maar dat werd gecompenseerd door de geweldige service van Isobel van Enterprise Carrental!

De dag eindigde ondanks mijn goede voornemen om nooit meer te drinken met tapas en bier bij Antonio in Alfernatejo.