6. Hangmat

Hola amigos vanuit mijn hangmat richt ik mij weer tot u en dicteer dit verslag met behulp van het geweldige Google Docs op mijn draagbare telefoon en de spraakherkenning functie die hierin is ingebakken het enige jammere is dat de spraakherkenning in het Nederlands geen interpunctie herkend zo u ziet is dit niet onoverkomelijk maar kan echter zeer verwarrend op u als lezer overkomen het is voor mij als verslaggever echter een fantastisch hulpmiddel en ik ga hier zeeën van tiempo mee besparen de spraakherkenning is echter niet geheel volmaakt soms krijg ik de vreemdste dingen als resultaat maar ik denk dat dit een kwestie van duidelijker articuleren is of het is die krekel op de achtergrond

Die dictafoon zullen maar even laten voor wat het is. Met de dedos de mano typen gaat eigenlijk ook prima. In het begin van de ochtend had ik nog een korte ontmoeting met Juan die op zijn minst gezegd stront chagrijnig rondliep omdat hij natuurlijk op zijn k***** (Haha die sterretjes worden automatisch geplaatst. Google Docs heeft ook een auto censuur functie LOL) had gekregen vanwege het losliggende en rondslingerende gaas. Ik probeerde hem nog wat op te vrolijken met een leuk grapje in het Spaans maar dat kwam niet goed bij hem over en hij stapte in zijn auto en reed zonder verder ook maar iets te zeggen huiswaarts. Ik geloof niet dat we nog snel iets van hem zullen vernemen. Naar verluidt is hij in La Mancha gids geworden van rondleidingen voor Don Quichotte kenners en fanatici.

Tijdens de lunch kwam Millie de Poes weer eens bij ons schooien. U kent haar nog wel van de verhalen van el año passado, toen zij nog een kitten was en net haar zusje Pillie had verloren door het onverantwoordelijke rijgedrag van Carmen, die daardoor de hele week overstuur is geweest. Millie is nu echter zelf bewust ongehuwde moeder geworden van twee kittens die echter nog een beetje mensenschuw zijn. En omdat wij vermoedden dat het dieet van de finca gatos slechts uit raton, vogeltjes die niet goed uitkijken, en ander af en toe voorbijkomend eetbaar gedierte bestaat, kan het volgens ons geen kwaad om de poezen eens flink te verwennen met kaasjes en worstjes en wat al niet meer ter tafel komt. Er staat Millie deze week ook nog een onaangename verrassing te wachten als zij hier in het dorp door de lokale veearts zal worden gesteriliseerd, om zodoende overbevolking van wilde katten op de finca en omliggende terreinen te voorkomen.

Verder is het vandaag lui stu€)57g#^£

O, sorry ik was even weg gedoezeld. De zon en bijbehorende temperaturen van tussen de 36 en 37° celcius beginnen hun tol te eisen. Neem daarbij het wiegen in de hangmat en de zwoele stem van Enrique Iglesias (een van de 16 niños van Julio) die via moderne draadloze technieken door een minuscuul klein speakertje op de achtergrond tot mij komt en u begrijpt dat ik af en toe de concentratie verlies.

Ik zou ook graag zo’ n leuke foto nemen met een klein wolkje en dan het standaardgrapje maken, dat ik overigens van @arendevries heb gestolen, over het al dan niet doorgaan van de barbacoa vanavond, echter zo u ziet op bijgesloten panoramafoto is er geen wolkje of vuiltje aan de lucht. En barbecuen is hier ook niet zo’n heel goed idee. Het gras is en de omliggende gronden van ons huisje zijn zo gort- en kurkdroog dat een vonkje genoeg is om de hele finca in lichterlaaie te zetten. Dus dat doen we maar niet. Bovendien cocino ik uit principe nooit op vakantie.

Dit was het voor vandaag. We vertrekken zometeen naar de Hispaansche capital om te kijken of er nog iets te doen is dit weekend. Daarover later meer!

Adios!

Woordenlijst

Tiempo – tijd, maar kan ook betrekking hebben op het weer
Dedos de mano – vingers. Niet te verwarren met dedos de pie, wat tenen betekent.
El año passado – vorig jaar
Raton – muizen, zowel knaagdier als computerbesturingsapparaat
Niños – kinderen
Barbacoa – barbecue
Cocinar – koken, cocino ik kook
Capital – hofstad danwel hoofdstad